Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Добрий день, дорогі читачі! Пропоную вам рецепт найулюбленішого яблучного пирога. Пиріг виходить дуже м’яким, пишним і приголомшливо смачним! А рецепт настільки простий, що готувати його можна кожний день. Рекомендую!

Інгредієнти (діаметр форми 23 см):

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 110 г
  • Вершкове масло – 80 г
  • Молоко – 80 мл
  • Борошно – 280 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – дрібка
  • Сіль – дрібка
  • Цедра 1 лимона – за бажанням

Начинка:

  • Яблука – 400-500 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кориця – 0,5 ч.л. (за бажанням)
  • Лимонний сік – 1 ст.л. (за бажанням)

Як приготувати яблучний пиріг

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Духовку відразу ставимо розігріватися до 180 градусів, оскільки тісто ми приготуємо дуже швидко.

У миску додаємо розм’якшене вершкове масло, цукор, дрібку солі, ванілін (або 1 ч.л. ванільного цукру) і цедру 1 невеликого лимона (за бажанням). Перемішуємо міксером, або віночком.

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Додаємо яйця і ще раз добре перемішуємо.

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Вливаємо молоко і знову перемішуємо.

Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо в два прийоми до решти інгредієнтів, замішуючи тісто.

Готове тісто виходить в’язкої консистенції, м’яке і липке.

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Яблука очищаємо від шкірки і насіння, і нарізаємо тонкими часточками.

До яблук додаємо 1 ст.л. цукру, лимонний сік, корицю і перемішуємо.

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Форму для випікання (у мене діаметр 23 см) застеляємо пергаментним папером, а боки змащуємо соняшниковою олією і присипаємо борошном. Тісто перекладаємо в форму і розподіляємо рівним шаром.

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Зверху викладаємо яблука, злегка вдавлюючи їх в тісто. Зверху яблука теж можна присипати 1 ст.л. цукру.

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Випікаємо пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою без залишків мокрого тіста.

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Готовий пиріг залишаємо охолонути в формі на 15 хвилин, потім виймаємо його і охолоджуємо на решітці.

Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Пиріг, за бажанням, можна посипати цукровою пудрою. Смачного!