«Наполеон» – слойки на кефірі. З’їдаються десятками: взяла рецепт у кондитера з кав’ярні

«Наполеон» - слойки на кефірі. З'їдаються десятками: взяла рецепт у кондитера з кав'ярні

Слойки виходять дуже м’якими, не розсипаються, вологі і просочені. Рецепт простий, а результат просто чудовий.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце, 1 шт;
  • кефір, 125 мл;
  • оцет яблучний, 1 ст.л;
  • олія рафінована соняшникова, 40 мл;
  • масло вершкове розтоплене, 30 мл;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • сіль дрібка;
  • борошно, 480 г;

Процес приготування

Змішуємо яйце з кефіром, розтоплене вершкове масло і олію, оцет, розпушувач і дрібку солі.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.

Ділимо тісто на 4 частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт і змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Складаємо всі пласти один на одного і прокатуємо качалкою.

Посипаємо подрібненими горіхами – арахісом або грецькими на ваш смак і складаємо пласт в рулет.

«Наполеон» - слойки на кефірі. З'їдаються десятками: взяла рецепт у кондитера з кав'ярні

Ріжемо рулет порційними шматочками і викладаємо на деко, застелене пергаментом.

«Наполеон» - слойки на кефірі. З'їдаються десятками: взяла рецепт у кондитера з кав'ярні

Змащуємо зверху розтопленим вершковим маслом.

Випікаємо при 160 градусах близько 1 години.

Виймаємо з духовки і поливаємо солодким сиропом або медом, розведеним теплою, кип’яченою водою.

«Наполеон» - слойки на кефірі. З'їдаються десятками: взяла рецепт у кондитера з кав'ярні

Коли слойки охолонуть, подаємо до столу з чаєм. Така випічка вам точно сподобається – тістечка ніжні і м’які.