Насипний пиріг з персиками «3 склянки». Спробувала раз, по іншому пироги більше не готую

Насипний пиріг з персиками «3 склянки». Спробувала раз, по іншому пироги більше не готую

Класичний рецепт пирога з персиками, який настільки простий, що з ним впорається навіть кулінар початківець. Персики можна замінити іншими фруктами або ягодами.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, цукор і манна крупа по 1 склянці;
  • розпушувач, 2 ч.л;
  • персики близько 1 кг (можна менше);
  • молоко, 100 мл;
  • масло вершкове, 100 г;
  • ванілін, грецькі горіхи;
  • сіль дрібка.

Процес приготування пирога з персиками

Просіваємо борошно і змішуємо його з розпушувачем і дрібкою солі, ваніліном до смаку. Перемішуємо суху масу.

Персики ріжемо часточками.

Форму для запікання накриваємо пергаментом і натираємо на дно трохи вершкового масла.

Зверху насипаємо шар сухої маси – 1 склянку. Розрівнюємо. Викладаємо шар персиків. На них насипаємо ще склянку сухої суміші.

Викладаємо персики. Засипаємо суміш і викладаємо персики.

Можна трохи молока залишити і змішати його з сухою сумішшю, перетворюючи її в крихту.

Виливаємо на персики молоко, посипаємо крихтою і подрібненими горіхами, відправляємо в духовку.

Насипний пиріг з персиками «3 склянки». Спробувала раз, по іншому пироги більше не готую

Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але орієнтуйтеся по своїй духовці.

Охолоджуємо пиріг і посипаємо його цукровою пудрою.

Насипний пиріг з персиками «3 склянки». Спробувала раз, по іншому пироги більше не готую

Якщо є час і бажання, можна зробити сметанний крем з цукровою пудрою. Або з вершками. Персики дуже люблять таке поєднання з кремом і пиріг перетвориться в ніжний і м’який торт.