Класичний рецепт пирога з персиками, який настільки простий, що з ним впорається навіть кулінар початківець. Персики можна замінити іншими фруктами або ягодами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, цукор і манна крупа по 1 склянці;
- розпушувач, 2 ч.л;
- персики близько 1 кг (можна менше);
- молоко, 100 мл;
- масло вершкове, 100 г;
- ванілін, грецькі горіхи;
- сіль дрібка.
Процес приготування пирога з персиками
Просіваємо борошно і змішуємо його з розпушувачем і дрібкою солі, ваніліном до смаку. Перемішуємо суху масу.
Персики ріжемо часточками.
Форму для запікання накриваємо пергаментом і натираємо на дно трохи вершкового масла.
Зверху насипаємо шар сухої маси – 1 склянку. Розрівнюємо. Викладаємо шар персиків. На них насипаємо ще склянку сухої суміші.
Викладаємо персики. Засипаємо суміш і викладаємо персики.
Можна трохи молока залишити і змішати його з сухою сумішшю, перетворюючи її в крихту.
Виливаємо на персики молоко, посипаємо крихтою і подрібненими горіхами, відправляємо в духовку.
Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але орієнтуйтеся по своїй духовці.
Охолоджуємо пиріг і посипаємо його цукровою пудрою.
Якщо є час і бажання, можна зробити сметанний крем з цукровою пудрою. Або з вершками. Персики дуже люблять таке поєднання з кремом і пиріг перетвориться в ніжний і м’який торт.