Усі люблять листкову випічку, але тільки одиниці вміють поводитися з таким типом тесту. Мій рецепт – це один із найпростіших, і на мій погляд, вдалих.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- борошно, близько 600 г;
- вода крижана, 300 г;
- вершкове масло або маргарин, 200 г;
- яйце, 1 шт;
- оцет 9%, 1 ч.л;
- сіль дрібка.
Процес приготування листкового тіста
Якщо у вас маргарин, він має бути якісним та жирним, щоб випічка вийшла ідеально.
У крижану воду додаємо сіль, оцет, яйце, перемішуємо віночком. Всипаємо частинами просіяне борошно.
Порада: борошна знадобиться від 550 до 600 г, тому вводіть його акуратно, щоб не пересипати і не зробити тісто надто тугим.
Ділимо тісто на дві частини і розкачуємо найтонший пласт.
Змащуємо розм’якшеним маслом чи маргарином.
З другою частиною тіста робимо також, накладаємо тісто на тісто і згортаємо тугий рулет, а його в равлик.
Укладаємо в пакет та поміщаємо в морозильну камеру на 15 хвилин.
Розгортаємо в пласт, складаємо конвертом і розгортаємо в пласт.
Тепер ви можете робити із тіста все, що хочете. Хоч трубочки з начинкою, рулети, піцу, пиріжки та листкове печиво.