Навчилася робити листкове тісто сама. Тепер усім раджу: один із найпростіших рецептів – детальний рецепт приготування

Навчилася робити листкове тісто сама. Тепер усім раджу: один із найпростіших рецептів - детальний рецепт приготування

Усі люблять листкову випічку, але тільки одиниці вміють поводитися з таким типом тесту. Мій рецепт – це один із найпростіших, і на мій погляд, вдалих.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, близько 600 г;
  • вода крижана, 300 г;
  • вершкове масло або маргарин, 200 г;
  • яйце, 1 шт;
  • оцет 9%, 1 ч.л;
  • сіль дрібка.

Процес приготування листкового тіста

Якщо у вас маргарин, він має бути якісним та жирним, щоб випічка вийшла ідеально.

У крижану воду додаємо сіль, оцет, яйце, перемішуємо віночком. Всипаємо частинами просіяне борошно.

Порада: борошна знадобиться від 550 до 600 г, тому вводіть його акуратно, щоб не пересипати і не зробити тісто надто тугим.

Ділимо тісто на дві частини і розкачуємо найтонший пласт.

Змащуємо розм’якшеним маслом чи маргарином.

З другою частиною тіста робимо також, накладаємо тісто на тісто і згортаємо тугий рулет, а його в равлик.

Укладаємо в пакет та поміщаємо в морозильну камеру на 15 хвилин.

Навчилася робити листкове тісто сама. Тепер усім раджу: один із найпростіших рецептів - детальний рецепт приготування

Розгортаємо в пласт, складаємо конвертом і розгортаємо в пласт.

Навчилася робити листкове тісто сама. Тепер усім раджу: один із найпростіших рецептів - детальний рецепт приготування

Тепер ви можете робити із тіста все, що хочете. Хоч трубочки з начинкою, рулети, піцу, пиріжки та листкове печиво.