Не потрібні ні банки, ні бочки. Капусту квашу в пакетах – детальний рецепт

Не потрібні ні банки, ні бочки. Капусту квашу в пакетах - детальний рецепт

До чого ж простий і зручний спосіб заготівлі. Я раніше й подумати не могла, що можна квасити капусту саме таким чином.

Квашена капуста в пакеті – це швидкий і простий, а головне оригінальний спосіб приготування цієї закуски.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна (зимовий сорт) – 1 кг;
  • Морква свіжа – 1 штука;
  • Сіль – 1 столова ложка;
  • Кмин – 1 ложка чайна.
  • Решта спеції – кріп, горошини чорного перцю, лавровий лист або що-небудь ще – за бажанням.

Деякі додають ще й цукор (столову ложку), але я вважаю, що цукор в цьому рецепті зайвий.

Покрокове приготування

1. Спочатку потрібно нашаткувати капусту. Я це роблю за допомогою овочечистки. Капуста виходить рівна, акуратна, ідеально тонка.

2. Очищену моркву тру на грубій терці.

3. Розкладаю по пакетам.

4. Додаю в кожен пакет сіль і кмин (якщо хочете цукор).

5. Прямо в пакеті перемішати всі інгредієнти, пакети зав’язати.

Не потрібні ні банки, ні бочки. Капусту квашу в пакетах - детальний рецепт

6. Залишити на добу при кімнатній температурі, перемішуючи кожні 4 години.

7. Через добу прибрати в холодильник. Через 2 – 3 дні капуста закваситься і буде готова.

Не потрібні ні банки, ні бочки. Капусту квашу в пакетах - детальний рецепт

Можна їсти так, можна готувати салати, варити супи і солянки.