Не торт, а задоволення: навіть шкода до столу подавати. Всі запитають рецепт

Не торт, а задоволення: навіть шкода до столу подавати. Всі запитають рецепт

Таку красу шкода буде подавати до столу. Торт виходить дуже смачним, вологим, оригінальним по виконанню, його можна взяти в якості основи і зробити великий торт з декількох бісквітів з різними кремами.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 3 шт;
  • цукор, 100 г;
  • ванілін;
  • сіль дрібка;
  • олія соняшникова рафінована, 120 мл;
  • молоко, 150 мл;
  • розпушувач, 15 г;
  • борошно, близько 240 г;
  • какао, 15 г;
  • молоко, 1 ст.л.

Для приготування крему необхідно:

  • цукор, 100 г;
  • молоко, 500 г;
  • крохмаль кукурудзяний, 30 г;
  • какао, 20 г;
  • шоколад чорний, 60 г;
  • масло вершкове, 40 г.

Процес приготування

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, а молоко для тіста слід трохи нагріти. Також вибирайте якісне какао, з високим відсотком жирності – від цього буде залежати смак бісквіта і крему.

Цукор змішуємо з какао, сіллю і розпушувачем.

Вливаємо молоко, вимішуємо віночком до однорідності.

Ставимо масу на плиту, варимо до густоти, знімаємо з плити і додаємо шматочки шоколаду, вершкове масло. Вимішуємо крем до гладкої однорідності і залишаємо остигати під плівкою в контакт.

Яйце збиваємо з сіллю, збиваємо міксером до пишноти.

Всипаємо цукор, ванілін за смаком і збиваємо масу до густого стану. Вливаємо молоко, збиваємо.

Всипаємо частинами просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто. Ділимо тісто на дві частини.

Какао всипаємо в одну з частин і вимішуємо, вливаємо ложку молока і перемішуємо.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо обидві частини тіста, чергуючи і малюючи фантазійні візерунки.

Випікаємо 15 хвилин при 180 градусах. Виймаємо з духовку і по колу біля бортів видавлюємо з пакета біле тісто.

Крем збиваємо міксером до пишноти, викладаємо на корж в середину, щоб видавлене тісто сформувало бортики.

Не торт, а задоволення: навіть шкода до столу подавати. Всі запитають рецепт

Зверху викладаємо обидва види тіста, малюємо ложкою візерунки.

Не торт, а задоволення: навіть шкода до столу подавати. Всі запитають рецепт

Допікаємо 20 хвилин при 180 градусах.

Охолоджуємо торт у формі, акуратно прибираємо кільце і охолоджуємо остаточно.

Не торт, а задоволення: навіть шкода до столу подавати. Всі запитають рецепт

За бажанням ви можете ще прикрасити торт, але він і так, виглядає красиво, ароматно пахне і прекрасно підходить для сімейного чаювання.