Не викидаю кавунові шкірки, шкода. Приготувала варення до чаю

Не викидаю кавунові шкірки, шкода. Приготувала варення до чаю

Солодка м’якоть кавуна йде на ура! А ось, що робити з кавуновими скоринками? Викидати шкода. Знайшла відмінний рецепт варення з кірок, можна заготовити про запас на зиму і відкриваючи баночку насолоджуватися диханням минулого літа.

Багато часу приготування варення не займає. Кавун перед нарізкою обов’язково помийте. Розріжте на шматочки і відокремте м’якоть від шкірок.

М’якоть у варення не потрібно додавати, а ось скоринки необхідно обрізати від жорсткої зеленої шкірки.

Не викидаю кавунові шкірки, шкода. Приготувала варення до чаю

У мене 1 кг 130 гр корок, після обрізання шкірки якраз залишився кілограм, який мені потрібен.

Різала фігурним ножем для овочів, вийшов ось такий симпатичний візерунок на розрізі.

Не викидаю кавунові шкірки, шкода. Приготувала варення до чаю

Скоринки я розрізала на невеликі шматочки. Склала в миску і залила розчином з розрахунку 1 л води – 1 ст л (без гірки) соди.

Я взяла 1,5 л води і 1,5 ст л соди, побоялася, що не всі скоринки будуть покриті водою. Але вистачило б і 1 літри.

Не викидаю кавунові шкірки, шкода. Приготувала варення до чаю

Це необхідно зробити, щоб скоринки розм’якшилися. Залишаємо їх у воді з содою на 8 годин. Я залишила на ніч.

Після закінчення зазначеного часу, зливаємо воду і промиваємо під проточною водою дуже ретельно, щоб не залишилося і натяку на соду.

Укладаємо промиті кірки в каструлю і засипаємо цукром. На 1 кг кавунових шкірок я використовую 500 гр цукру. Залишаємо хвилин на 30, щоб утворився сік.

Не викидаю кавунові шкірки, шкода. Приготувала варення до чаю

Ставимо на плиту і нагріваємо на середньому вогні. Періодично мішаємо, щоб всі скоринки проварилися в сиропі.

Як тільки закипіло орієнтовний час кипіння 20-30 хвилин.

Після цього знімаємо з нагріву і залишаємо повністю охолонути.

Готуємо сік від половини лимона. Додаємо до нашого варення і знову нагріваємо. Так само даємо покипіти 20-30 хвилин.

Не викидаю кавунові шкірки, шкода. Приготувала варення до чаю

Всі! Варення-цукати готове, можна розкласти по стерильним банкам і залишити охолонути. Зберігати в сухому, прохолодному місці.

Не викидаю кавунові шкірки, шкода. Приготувала варення до чаю

Одного кілограма кавунових шкірок і 500 гр цукру вистачить на банку об’ємом 0,7 л.