Печиво виходить пісковим, ніжним, гарним. Процес приготування один із найпростіших, швидких, з ним впорається навіть кулінар-початківець. Тісто може стати основою для приготування не тільки такого печива, можна робити кошики та заповнювати їх кремом за смаком.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- цукор, 80 г;
- борошно, 350 г;
- масло вершкове розм’якшене, 100 г;
- розпушувач, 1 ч. л;
- ванілін за смаком;
- цукрова пудра, 2 ч.л;
- сіль дрібка.
Процес приготування печива
Яйця з сіллю та цукром перебиваємо віночком до однорідності.
Вливаємо розтоплене вершкове масло та перемішуємо масу.
Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо густе і гладке тісто до однорідності.
Розділяємо тісто на порційні колобки і кожен розкачуємо в тонку смужку, робимо надрізи з двох сторін і згортаємо в спіраль.
Викладаємо спіральки на лист, застелений пергаментом. Розкриваємо спіраль, щоб вийшов «їжачок».
Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин.
Остигле печиво посипаємо цукровою пудрою. Якщо є час і бажання, розтопіть шоколад, будь-який за смаком і вмочіть колючки їжачка в цю масу.
Виходить смачне, гарне печиво, яке можна зробити на святковий стіл та дитячий день народження.