Неймовірно смачний рецепт консервації помідорів з капустою на зиму – детальний рецепт приготування

Неймовірно смачний рецепт консервації помідорів з капустою на зиму - детальний рецепт приготування

Дуже смачний рецепт домашньої консервації. Помідори за цим рецептом виходять просто дивовижними. А ніжний, соковитий капустяний салатик додасть різноманіття смаків. Спробуйте обов’язково.

Продукти

  • Помідори – 7-8 кг.
  • Капуста – 1,2 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець солодкий – 3 шт.
  • Часник – 1 головка маленька

На 3 л. банку для маринаду

  • Цукор – 100 гр. з гіркою (на кожну банку)
  • Сіль – 1 ст.л. з гіркою
  • 9% оцту – 50 мл
  • 3 шт. перцю горошком
  • 3 шт. гвоздики
  • 3 шт. запашного перцю
  • Зелень за смаком

У нас вийшло чотири 3 л. банки

Як приготувати консервовані помідори з капустою

Для початку підготуємо капустяний салат.

Капусту дуже дрібно шаткуємо, тонкою соломкою нарізаємо солодкий перець і додаємо сюди моркву яку потрібно натерти на тертці теж дрібною соломкою і нарізаний часник. Це все без будь-яких добавок перемішуємо.

Беремо трилітрову банку. Наш рецепт саме на трилітрову банку. Вона не повинна бути стерилізована, просто чиста банка.

На дно відправляємо петрушку і парасольки кропу. Також додаємо в кожну банку по 3 шт перцю горошком, гвоздики (за бажанням) і запашного перцю.

Далі у нас йдуть помідори і капустяний салат. Викладати все потрібно шарами. Таким чином заповнюємо всю банку. Чергуючи шари: помідори і капустяний салат.

У кожну трилітрову банку додаємо цукор 100 гр. Солі насипаємо повну ст.л з гіркою, також на кожну банку.

Цей рецепт подобається тим, що не потрібно варити маринад.

Також в кожну банку наливаємо 50 мл 9% оцту і заливаємо все простою холодною (у мене джерельна) водою. Накриваємо кришками.

Тепер беремо велику каструлю і відправляємо в неї наші банки. Якщо у вас немає великої каструлі, то можна окремо по одній банці кип’ятити.

Дно каструлі застеляємо тканиною, це потрібно зробити обов’язково, щоб під час варіння, банки не полопалися. Заливаємо воду. Трилітрова банка повинна бути покрита більше половини і доводимо до кипіння.

Як тільки у вас закипіла вода, засікаємо рівно 12-13 хвилин, не більше і вимикаємо.

Дістаємо банки і закатуємо. Банки закатувати потрібно акуратно і в кінці перевернути для страховки, щоб перевірити що все добре закручено. Укутувати банки не потрібно.

Як тільки цей салат охолов, можна відправляти його в погріб або комору.

Вдалих Вам заготовок!