Нереально смачний пиріг за 5 хвилин. Плюс час на випічку – детальний рецепт

Нереально смачний пиріг за 5 хвилин. Плюс час на випічку - детальний рецепт

Дуже ароматний і пишний пиріг. Якщо на шматочок пирога, викласти шапочку зі збитих вершків, вийде ніжне тістечко.

Ягоди можна використовувати будь-які, які ви любите.

Тісто готується дуже легко і швидко, треба просто змішати всі інгредієнти і поставити випікатися.

Пиріг я випікала у формі діаметром 21 см, висота готового пирога виходить 6 сантиметрів.

Необхідні продукти:

Тісто

  • 3 шт. – курячі яйця
  • 60 грам – сметана
  • 80 грам – рослинне олія
  • 90 грам – цукор
  • 140 грам – пшеничне борошно
  • 30 грам – картопляний крохмаль
  • 10 грам – розпушувач для тіста
  • 12 грам – ванільний цукор
  • Сіль – дрібка

Начинка

  • 300 – 500 грам – ягоди

Посипання

  • Цукрова пудра за смаком

Як приготувати пиріг

Відразу треба включити духовку розігріватися до 180 градусів, так як тісто готується дуже швидко.

Змішаємо разом пшеничну муку, картопляний крохмаль, розпушувач для тіста, сіль і відразу все просіємо.

У чашу вбиваємо яйця. Додаємо до них цукор, ванільний цукор, олію, сметану.

І все добре перемішуємо міксером до однорідного стану.

Далі додаємо просіяну борошняну суміш і також все добре перемішуємо міксером до однорідного стану.

Тісто готове, воно виходить рідке, легко стікає з лопатки.

Нереально смачний пиріг за 5 хвилин. Плюс час на випічку - детальний рецепт

Я буду випікати в роз’ємній формі, дно форми я застеляю папером для випічки, щоб тісто не витікало при випіканні.

Дно і боки форми змащую невеликим шматочком вершкового масла і обсипаю борошном.

Малину присипаємо картопляним крохмалем і акуратно перемішуємо, щоб вона не пустила багато соку.

Нереально смачний пиріг за 5 хвилин. Плюс час на випічку - детальний рецепт

Виливаємо половину тіста в форму і розподіляємо по всій поверхні.

Викладаємо в один шар малину.

Заливаємо рештою частиною тіста і зверху викладаємо ще один шар з малини.

Нереально смачний пиріг за 5 хвилин. Плюс час на випічку - детальний рецепт

Прибираємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Перші 30 хвилин не відкривайте дверцята духовки, щоб пиріг добре піднявся і не осів.

Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою. Проколюємо, якщо вона суха, значить пиріг готовий.

Звільняємо від форми і даємо охолонути.

Нереально смачний пиріг за 5 хвилин. Плюс час на випічку - детальний рецепт

Остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою.