Нереально смачний Шведський яблучний пиріг – детальний рецепт

Нереально смачний Шведський яблучний пиріг - детальний рецепт

Улюблений яблучний пиріг моєї родини. Ніжний та дуже пухнастий!

Необхідні продукти:

Для тіста

  • 3 середні яйця
  • дрібка солі, ванілі
  • 300 г цукру
  • 220 г вершкового масла
  • 160 мл молока
  • 280 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача

Для начинки

  • 600 г очищених яблук
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку, цедра (або 2 ч.л. кориці)

Як приготувати яблучний пиріг

Всі продукти для тіста мають бути кімнатної температури. Молоко навіть можна трохи підігріти, щоб воно було трохи теплим. Приготувати форму для випікання та застелити її пергаментним папером.

Яблука очистити від шкірки та видалити серцевину. Нарізати яблука на досить великі часточки. Додати до яблук корицю та цукор. Замість кориці можна додати лимонний сік та лимонну цедру. Все ретельно перемішати.

У глибоку миску розбити яйця, додати сіль. Збити міксером до пінки. Всипати цукор для тіста, ванільний цукор. Збити міксером до збільшення суміші в об’ємі, посвітління та пишності.

Заздалегідь розтопити вершкове масло і охолодити до кімнатної температури. Не припиняючи збивання, влити розтоплене вершкове масло.

Перемішати на малих обертах міксера до однорідності і тонким струмком влити тепле молоко, продовжуючи перемішування.

Борошно перемішати з розпушувачем і просіяти. Половину борошна всипати в загальну суміш і перемішати міксером на малих обертах або лопаткою до однорідності. Потім всипати борошно, що залишилося, і також перемішати до однорідності. Тісто готове.

Тісто викласти у підготовлену форму та розрівняти. Зверху викласти шматочки яблук, злегка утоплюючи кожен шматочок. Якщо в мисці з яблуками залишився сік, влити його за допомогою столової ложки на верх пирога.

Духівку заздалегідь розігріти до 190 градусів. Форму з пирогом відправити в духовку для випікання приблизно на 50-60 хвилин. Якщо використовуються яблука м’яких сортів, то пиріг випікається швидше. Готовність пирога перевіряти дерев’яною шпажкою.

Дати пирогу трохи охолонути, потім нарізати на шматочки і можна подавати на стіл. Він смачний і в теплому, і в холодному вигляді.