Туррон – це десерт, який готують з цукру, меду, білків і горіхів. В результаті виходить щось середнє між нугой, ірискою і халвою. Це не просто смачно, це божественно. Таке десерт не залишить байдужим нікого. Рекомендую всім спробувати.
Необхідні продукти:
- 250 гр цукрового піску
- 250 гр меду
- 250 гр мигдалю
- 250 гр фундука
- 5 білків
- 1 вафельний корж
- кориця на смак
Як приготувати десерт туррон
1. В першу чергу розігріваємо сковорідку і відправляємо в неї обжарюватися до золотистого кольору очищений мигдаль і фундук.
2. Після чого подрібнюємо горіхи.
3. Потім в окрему ємність відправляємо білки і, використовуючи міксер, збиваємо їх в пишну піну.
4. Тепер об’єднуємо з горіхами і акуратно перемішуємо.
5. Беремо каструлю і відправляємо в неї мед і цукровий пісок. Добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Розчиняємо повністю цукровий пісок.
6. Після чого додаємо підготовлену білкову масу і добре перемішуємо. Продовжуємо варити на мінімальному вогні ще 10 хвилин. При цьому потрібно постійно помішувати.
7. У формі розміщуємо вафельний корж і покриваємо підготовленою масою. Рівномірно розподіляємо її. У такому вигляді залишаємо остигати.
8. Потім відправляємо в холодильник застигати.
9. Після закінчення потрібного часу посипаємо готовий туррон корицею і нарізаємо порційними шматочками.