Такі голубці виходять дуже ніжними, соковитими, м’якими та ароматними. За рахунок молодого капустяного листа час приготування значно менший, чим з білокачанною капустою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 1 шт.;
- фарш, 500 г;
- цибуля, 1 шт;
- рис 150 г;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- вода 2 ст.
- сіль, перець, спеції;
- цибуля, 1 шт;
- картопля, 3 шт;
- томатна паста, 1 ст.л;
- вода, 700мл.
Процес приготування голубців
Качан надрізаємо біля середини, щоб було легше знімати листя.
Опускаємо в киплячу воду і поступово, в міру розм’якшення листя, знімаємо їх із качана.
Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо і змішуємо з фаршем, дрібно нарізаною цибулею, солимо і перчимо, додаємо інші спеції та зелень за смаком.
Вливаємо воду (2 ложки) та вимішуємо. Формуємо голубці.
Порада: якщо середня жилка жорстка, її краще обрізати перед тим, як крутити голубці.
Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на олії, додаємо томатну пасту, перемішуємо.
Картоплю ріжемо кружечками і додаємо до цибулі. Солимо і перчимо, перемішуємо і тушкуємо.
Вливаємо воду (700 мл), зверху викладаємо голубці.
Коли все закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо голубці 35 хвилин під кришкою.
Подаємо голубці разом з картоплею та підливою, виходить ситна та швидка страва, чудова вечеря або обід.