Ніжний і соковитий сливовий пиріг. Рецепт простий і легкий – детальний рецепт

Ніжний і соковитий сливовий пиріг. Рецепт простий і легкий - детальний рецепт

Кексове тісто є універсальним продуктом, який відмінно підходить для пирогів і кексів з прошарками, для фруктових та ягідних запіканок. Рецепт простий і легкий, сливи можна замінювати різними начинками.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове та сметана по 150 г;
  • яйця, 3 шт;
  • цукор, 180 г;
  • сіль дрібка;
  • ванілін за смаком;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • борошно, близько 280 г;
  • сливи, 500 г.

Процес приготування сливового пирога

Розм’якшене вершкове масло з сіллю збиваємо до однорідності.

Порада: для кращого з’єднання, всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Додаємо ванілін і дрібний цукор, а краще цукрову пудру, вона дозволяє отримувати м’яке і однорідне тісто без кристалів цукру, які можуть повністю не розчинитися в тісті і стануть причиною його жорсткості.

Додаємо яйця по одному і добре збиваємо кожен раз.

Додаємо сметану і просто перемішуємо масу.

Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо.

Частинами додаємо в тісто і добре вимішуємо.

Форму змащуємо маслом і викладаємо тісто.

Сливи вибирайте щільні. Щоб вона не розтікалися. Ріжемо часточками і викладаємо на тісто.

Ніжний і соковитий сливовий пиріг. Рецепт простий і легкий - детальний рецепт

Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин, дивіться по своїй духовці. Обов’язково перевіряйте готовність шпажкою.

Охолоджуємо трохи в формі. Потім виймаємо і охолоджуємо остаточно.

Ніжний і соковитий сливовий пиріг. Рецепт простий і легкий - детальний рецепт

Пиріг виходить дуже акуратним, м’яким і ніжним, аромат сливи просто дивовижний. Сливи не порушують процес випікання, тісто не стає розм’якшеним, воно пористе і пропечене.