Всім привіт! Готувати буду сирно-полуничний пиріг. Пиріг виходить найніжнішим, дуже ароматним, соковитим і смачним. Відмінний варіант випічки до чаю в літній сезон.
Необхідні продукти:
Тісто:
- Борошно – 230 г
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 100 г
- Молоко – 100 г (тепле)
- Соняшникова олія – 80 г
- Вершкове масло – 50 г
- Розпушувач – 10 г
- Дрібка солі
Сирний шар:
- Сир – 200 г
- Сметана – 200 г
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 3 ст.л
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л (можна картопляний)
- Полуниця – 300-400 г
Як приготувати сирно-полуничний пиріг
Пиріг складається з двох шарів. Нижній шар смачний бісквіт, його ми спочатку і приготуємо. У мисці віночком збиваємо 2 яйця, дрібку солі і 100 г цукру.
Пиріг складається з двох шарів. Нижній шар просто неможливо смачний бісквіт, його ми спочатку і приготуємо. У чаші віночком збиваємо 2 яйця, дрібку солі і 100 г цукру.
Туди ж вливаємо 100 г теплого молока. Потім вливаємо 80 г олії.
Розтоплюємо 50 г вершкового масла, вливаємо і перемішуємо.
Змішуємо 230 г борошна і 10 г розпушувача. Просіваємо і замішуємо тісто без грудочок.
Тісто виходить досить густе. Але впевнена від цього шару ви залишитеся в захваті.
Тепер приготуємо сирний шар, який виходить не менш ніжним і смачним. У миску відправляємо 200 г сиру, 200 г сметани, 3 яйця, 3 ст.л цукру, 2 ст. л кукурудзяного крохмалю (можна і картопляного, але може бути легкий присмак), ванілін за смаком. Перемішуємо начинку віночком. Сир у мені попався сухий, тому сирний шар пробила блендером.
Дно форми для запікання (24 см) застеляємо пергаментом. Виливаємо акуратно зверху сирний шар.
На сирний шар розподіляємо полуницю 300-400 г. Ставимо пиріг з сиром і полуницею запікатися в розігріту духовку до 180 С на 45-50 хвилин.
Пиріг повністю охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і можна нарізати. Смачного!