Пишні пончики з начинкою і без, политі шоколадом або глазур’ю, або просто посипані цукровою пудрою – це ідеальний сніданок, полуденок і перекус. Плюс рецепта в тому, що пончики не вбирають олію і виходять більш пишними, чим зазвичай.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 200 мл;
- вода тепла, 100 мл;
- дріжджі сухі, 11 г;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль і вершкове масло по 1 ч.л;
- яйце, 1 шт;
- близько 4 – 4.5 склянки борошна.
Процес приготування пончиків
У теплій воді розчиняємо цукор і дріжджі, залишаємо на 10 хвилин до появи піни.
Вливаємо тепле молоко і олію, всипаємо частинами борошно і вимішуємо тісто.
Додаємо сіль, вмішуємо решту борошна, добре працюючи з масою, щоб вона вимісилася і перетворювалася в м’яке тісто. Вмішуємо розм’якшене вершкове масло.
Накриваємо і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Обминаємо тісто, ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
Кожен колобок всередині розкачуємо, щоб вийшла дірка.
Обсмажуємо пончики в олії з двох сторін до рум’яності.
Викладаємо на тарілку, коли охолонуть, посипаємо цукровою пудрою. Але якщо у вас є бажання, розтопіть шоколад і умочіть пончики однією стороною. Можна використовувати білий, чорний або молочний шоколад, мед.