Новий рецепт печінки по-азійськи. Смачно, соковито, незвично

Новий рецепт печінки по-азійськи. Смачно, соковито, незвично

Можна за цим рецептом готувати будь-яку печінку, але з огляду на сучасні реалії, пропоную – курячу, так як на неї найдемократичніша ціна.

Плюс до цього, курячий субпродукт готувати просто, швидко, а страви з ним смачні, ароматні і поживні! За якістю нічим не поступаються дорогої яловичої печінки.

Інгредієнти

  • Куряча печінка охолоджена – 700 – 800 г;
  • Ріпчаста цибуля – 1 велика цибулина;
  • Томатна паста – 150 г;
  • Крохмаль картопляний – 2 ложки столі (можна замінити на борошно);
  • Паприка – 2 ложки столі;
  • Мед – 1ложка столі (можна замінити на цукор);
  • Соєвий соус – 3 ложки столі;
  • Сухий часник – 2 ложки столі;
  • Свіжа зелень на свій вибір і насіння кунжуту – для подачі.

Як приготувати печінку по-азійськи

З печінки зрізати прожилки, розрізати на шматочки і викласти в миску, куди додати сухий часник, паприку і крохмаль. Перемішати, залишити на 12 – 15 хвилин.

Цибулю нарізати на півкільця.

Поки можна зайнятися приготуванням соусу. Для цього в окремій мисці потрібно змішати соєвий соус, пасту томатну і мед до однорідності.

Потім в розігріту олію в сковорідці викласти шматочки печінки і обсмажити їх на сильному вогні 2 – 3 хвилини, постійно помішуючи.

Після в сковорідку додати цибулю і смажити ще близько 3 хвилин.

Додати томатно-соєвий соус, перемішати.

Довести печінку в соусі до кипіння і готувати ще 2 хвилини.

Накрити сковорідку кришкою і вимкнути вогонь. Нехай настоїться ще 10 – 15 хвилин і можна подавати на стіл.

Ідеальний гарнір, звичайно ж рис, але можна і з картоплею подати, і з гречкою.

Новий рецепт печінки по-азійськи. Смачно, соковито, незвично

А можна їсти просто без всього. Печінка виходить соковита і смачна, в гостро-солодкому соусі.

При подачі посипати свіжою зеленню і насінням кунжуту. Смачного!