Капуста підходить не тільки для голубців і начинки пирогів і пиріжків. З овоча готують безліч смачних і корисних салатів з різними додатковими продуктами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 200 г;
- огірок свіжий, 1 шт;
- кріп, 1 пучок;
- часник, 2 зубчики;
- сіль перець;
- майонез.
Для приготування млинців потрібно:
- яйця, 3 шт;
- молоко, 50 мл;
- сіль.
Процес приготування салата
Найсмачніший салат виходить з молодої капусти.
Для млинців яйця перемішуємо виделкою з сіллю і обсмажуємо кілька тонких млинців, охолоджуємо і ріжемо тонкою локшиною.
Капусту шаткуємо і огірок ріжемо соломкою.
Часник дрібно ріжемо або пропускаємо через прес. Але краще, якщо часник буде відчуватися в страві шматочками, так і аромат зберігається довше, ніж у видавленого.
Кріп, можна ще додати петрушку, дрібно січемо.
Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку.
Заправляємо майонезом або сметаною до смаку.
Якщо салат робили з продуктів, вийнятих з холодильника, тоді відразу подаємо до столу. Можна відправити в холодильник охолоджуватись на 30 хвилин.
Вдало поєднується салат з м’ясними стравами – свіжий і легкий салат, буде знижувати жирність страв і допоможе швидше засвоїтися їжі в шлунку.