Один із найпростіших рецептів торта Наполеон, у якому використовується мінімальний набір продуктів. На виході у вас вийде класичний, ніжний та просочений десерт.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 4 шт.;
- борошно, 200 г;
- сіль дрібку;
- цукор, 200 г;
- ванілін;
- крохмаль кукурудзяний чи звичайний, половина склянки;
- молоко, 1 л;
- масло вершкове, 100 г;
- вершки жирні, 250 мл;
- пудра цукрова 1 ст.л;
- тісто листкове, 500 г;
- сухофрукти та сушена журавлина за смаком та бажанням.
Процес приготування торта Наполеон
Тісто виймаємо заздалегідь з морозильної камери, розморожуємо і ріжемо смужками, щоб їхня довжина не перевищувала вашу форму, в якій збиратимете торт.
Деко застеляємо пергаментом, викладаємо смужки тіста і випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин, але контролюйте по своїй духовці. Виймаємо смужки та остуджуємо.
Для крему змішуємо борошно та крохмаль, цукор, яйця. Перебиваємо масу віночком чи міксером.
Додаємо молоко і варимо на невеликому вогні до загустіння.
Знімаємо з плити, додаємо вершкове масло і вимішуємо крем, поки масло повністю не розчиниться. Повністю охолоджуємо.
Збиваємо добре охолоджені вершки з ложкою пудри, але можна не використовувати її.
Частиною вводимо заварний крем і збиваємо масу до однорідності.
У кільці або прямокутній формі викладаємо шар смужок із тіста, шматочки будь-яких сухофруктів або ягід, крем, смужки, крем. Таким чином чергуємо та заповнюємо всю форму.
Відправляємо в холодильник на кілька годин, потім забираємо форму і прикрашаємо торт за смаком.
Десерт виходить ніжним, просоченим, з добре збалансованим смаком та відтінками солодкості та кислинки ягід. Можна використовувати вишню як добавку.