Один із найпростіших рецептів торта: готуватиму на кожне свято

Один із найпростіших рецептів торта: готуватиму на кожне свято

Один із найпростіших рецептів торта Наполеон, у якому використовується мінімальний набір продуктів. На виході у вас вийде класичний, ніжний та просочений десерт.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 4 шт.;
  • борошно, 200 г;
  • сіль дрібку;
  • цукор, 200 г;
  • ванілін;
  • крохмаль кукурудзяний чи звичайний, половина склянки;
  • молоко, 1 л;
  • масло вершкове, 100 г;
  • вершки жирні, 250 мл;
  • пудра цукрова 1 ст.л;
  • тісто листкове, 500 г;
  • сухофрукти та сушена журавлина за смаком та бажанням.

Процес приготування торта Наполеон

Тісто виймаємо заздалегідь з морозильної камери, розморожуємо і ріжемо смужками, щоб їхня довжина не перевищувала вашу форму, в якій збиратимете торт.

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо смужки тіста і випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин, але контролюйте по своїй духовці. Виймаємо смужки та остуджуємо.

Один із найпростіших рецептів торта: готуватиму на кожне свято

Для крему змішуємо борошно та крохмаль, цукор, яйця. Перебиваємо масу віночком чи міксером.

Додаємо молоко і варимо на невеликому вогні до загустіння.

Знімаємо з плити, додаємо вершкове масло і вимішуємо крем, поки масло повністю не розчиниться. Повністю охолоджуємо.

Збиваємо добре охолоджені вершки з ложкою пудри, але можна не використовувати її.

Частиною вводимо заварний крем і збиваємо масу до однорідності.

У кільці або прямокутній формі викладаємо шар смужок із тіста, шматочки будь-яких сухофруктів або ягід, крем, смужки, крем. Таким чином чергуємо та заповнюємо всю форму.

Один із найпростіших рецептів торта: готуватиму на кожне свято

Один із найпростіших рецептів торта: готуватиму на кожне свято

Відправляємо в холодильник на кілька годин, потім забираємо форму і прикрашаємо торт за смаком.

Один із найпростіших рецептів торта: готуватиму на кожне свято

Десерт виходить ніжним, просоченим, з добре збалансованим смаком та відтінками солодкості та кислинки ягід. Можна використовувати вишню як добавку.

Один із найпростіших рецептів торта: готуватиму на кожне свято