У цьому рецепті поєднуються два класичних торта, які всі люблять: Наполеон і Карпатка. Тільки в нашому випадку, все готується простіше і швидше, а результат виходить цікавіший.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко і вода по 100 г;
- борошно, 120 г;
- масло вершкове, 80 г;
- сіль дрібка;
- яйця, 4 шт.
Для приготування крему необхідно:
- молоко, 400 г;
- яйця, 2 шт;
- цукор, 150 г;
- крохмаль кукурудзяний, 60 г;
- масло вершкове жирне, 160 г;
- ванілін.
Процес приготування торта
Яйця збиваємо з цукром і крохмалем.
Порада: крохмаль підходить і картопляний або можна замінити просто борошном.
Вливаємо молоко і варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густоти.
Знімаємо з плити, вмішуємо вершкове масло і залишаємо остигати.
З’єднуємо молоко з водою, маслом, сіллю і прогріваємо на плиті.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Залишаємо остигати тісто, перемішуючи.
Коли маса буде тепла вбиваємо по 1 яйцю, кожен раз добре вимішуючи.
Тісто буде густо стікати з лопатки. Ділимо на 2 частини.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо частину тіста, рівномірно розрівнюємо.
Кожен корж випікаємо при 200 градусах близько 10 – 15 хвилин.
Коли виймете коржі, притисніть руками, щоб поверхня стала рівною.
Обрізаємо по краях обидва коржа, щоб вони стали рівними. Кожен корж ріжемо на 4 частини.
Збиваємо крем міксером до пишноти і легкості. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
Верхи не змащуємо, а ось боки обмазуємо і обсипаємо подрібненим арахісом або шоколадом, мигдальними пелюстками.
Застеляємо плівкою і відправляємо в холодильник на ніч, щоб він просочився і стабілізувався.
Торт дуже смачний, ніжний, просто тане в роті, дуже нагадує улюблений пломбір.