Один рецепт – два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

У цьому рецепті поєднуються два класичних торта, які всі люблять: Наполеон і Карпатка. Тільки в нашому випадку, все готується простіше і швидше, а результат виходить цікавіший.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко і вода по 100 г;
  • борошно, 120 г;
  • масло вершкове, 80 г;
  • сіль дрібка;
  • яйця, 4 шт.

Для приготування крему необхідно:

  • молоко, 400 г;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 150 г;
  • крохмаль кукурудзяний, 60 г;
  • масло вершкове жирне, 160 г;
  • ванілін.

Процес приготування торта

Яйця збиваємо з цукром і крохмалем.

Порада: крохмаль підходить і картопляний або можна замінити просто борошном.

Вливаємо молоко і варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густоти.

Знімаємо з плити, вмішуємо вершкове масло і залишаємо остигати.

З’єднуємо молоко з водою, маслом, сіллю і прогріваємо на плиті.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Залишаємо остигати тісто, перемішуючи.

Коли маса буде тепла вбиваємо по 1 яйцю, кожен раз добре вимішуючи.

Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

Тісто буде густо стікати з лопатки. Ділимо на 2 частини.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо частину тіста, рівномірно розрівнюємо.

Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

Кожен корж випікаємо при 200 градусах близько 10 – 15 хвилин.

Коли виймете коржі, притисніть руками, щоб поверхня стала рівною.

Обрізаємо по краях обидва коржа, щоб вони стали рівними. Кожен корж ріжемо на 4 частини.

Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

Збиваємо крем міксером до пишноти і легкості. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.

Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

Верхи не змащуємо, а ось боки обмазуємо і обсипаємо подрібненим арахісом або шоколадом, мигдальними пелюстками.

Застеляємо плівкою і відправляємо в холодильник на ніч, щоб він просочився і стабілізувався.

Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки

Торт дуже смачний, ніжний, просто тане в роті, дуже нагадує улюблений пломбір.

Один рецепт - два торта. Для всіх любителів Наполеона і Карпатки