Одна з кращих зимових заготовок. Смачніше грибної ікри я не їла, а готувати простіше простого

Одна з кращих зимових заготовок. Смачніше грибної ікри я не їла, а готувати простіше простого

Добрий день. Триває активна пора на кухнях тисяч, та що там … мільйонів домогосподарок. Наближається зима, і багато хто хоче запастися на цю холодну пору вітамінами, та й просто різними смаколиками.

Я роблю лише кілька заготовок, які особливо сильно запали мені в душу, а точніше в шлунок.

Але ось на днях до їхнього списку додався ще один рецепт, який я не змогла не спробувати зробити і прийшла в абсолютний захват.

Мені здається, смачніше грибної ікри я не їла. Ділюся з вами цим самим рецептом.

Необхідні продукти:

  • 1 кг великих печериць (можна спробувати і з іншими грибами)
  • 500 г моркви
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 150 мл оливкової олії
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець за смаком

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 1,2 л ікри.

Як приготувати грибну ікру

Гриби ретельно вимийте. Потім грубо наріжте ножем, викладіть в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покривала гриби. Доведіть до кипіння і через 7-9 хвилин відкиньте нарізані гриби на друшляк. Добре промийте.

Промиті гриби викладіть в каструлю і залийте чистою водою. Знову варіть їх під прочиненими кришкою на невеликому вогні 10 хвилин.

Варені гриби відкиньте на друшляк і залиште на кілька хвилин, щоб дати зайвій воді повністю стекти.

Потім пропустіть гриби через м’ясорубку. Якщо Вам хочеться ікру, схожу на пюре, пропустіть подрібнені гриби через м’ясорубку ще раз.

Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Моркву очистіть і натріть на великій тертці.

У глибокій сковороді розігрійте трохи оливкової олії. Викладіть цибулю і обсмажте її до прозорості. Потім викладіть моркву, перемішайте і обсмажуйте до м’якості, періодично додаючи оливкову олію.

Як тільки морква стане м’якою, додайте гриби. Перемішайте, посоліть, поперчіть і тушкуйте протягом 1 години на повільному вогні. Періодично перемішуйте масу і підливайте оливкову олію при необхідності.

Готову грибну ікру закатати в стерилізовані банки.

От і все. Дуже проста, доступна і неймовірно смачна страва. Обов’язково спробуйте приготувати.

Сподіваюся, що моя стаття була для вас корисною. Будьте здорові і приємного апетиту.