Огірки як бочкові на зиму, холодний спосіб: повторюю кожен рік

Огірки як бочкові на зиму, холодний спосіб: повторюю кожен рік

Такий рецепт точно вам сподобається. Процес приготування швидкий, набір продуктів невеликий, зате результат буде просто ідеальним: огірочки виходять як з бочки, в міру солоними, ароматними.

Необхідні продукти:

  • огірки, приблизно 1.8 кг;
  • вода, 1.4 л;
  • сіль, 100 г;
  • кріп свіжий і парасольки, корінь хрону, листя вишні і смородини;
  • перець гострий;
  • перець духмяний 4 шт;
  • часник, 4 зубчики.

Покроковий процес приготування:

Краще закривати овочі в банках по 3 л – так вони будуть добре бродити.

Огірки промиваємо і заливаємо чистою, холодною водою на пару годин.

Листя і зелень промиваємо, корінь хрону миємо і чистимо, часник ріжемо часточками.

У чисті банки розкладаємо зелень і листя, перець, часточки часнику і щільно наповнюємо огірками банки.

У банки засипаємо сіль і заливаємо холодною і чистою водою.

Огірки як бочкові на зиму, холодний спосіб: повторюю кожен рік

Накриваємо банки пластиковими кришками і перевертаємо по кілька разів.

Залишаємо в теплому приміщенні на кілька днів в піддоні. Або ставимо в підвал – тоді процес квашення буде довший, але овочі виходять смачнішими.

Якщо залишаєте в теплому приміщенні, тоді через 3 – 4 дні зливаєте розсіл, кип’ятите його і заливаєте назад в банки, закатуєте кришками і зберігайте в коморі або в підвалі.

Огірки як бочкові на зиму, холодний спосіб: повторюю кожен рік

Ті, що ви залишите в підвалі під пластиковими кришками, будуть природно кваситися і більше з ними нічого робити не потрібно. Через пару тижнів можна пробувати.