Ці булочки вам точно сподобаються. Такого м’якого і пишного тіста ви ще не робили. Здоба повітряна, але насичена, не така порожня, як вам продають в магазинах, залишається свіжою кілька днів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 500 мл;
- цукор, 100 г;
- сіль, 1 ч.л;
- дріжджі сухі, 10 г;
- яйця, 2 шт;
- олія соняшникова, 80 мл;
- ванілін;
- борошно, 900 г;
- масло вершкове, 50 г;
- оцет 9%, 1 ст.л;
- розпушувач, 0.5 ч.л.
Процес приготування
У теплому молоці розводимо дріжджі, перемішуємо і додаємо цукор, мішаємо. Можна додати ванілін за смаком, сіль, влити олію і яйця. Перемішати масу віночком до однорідності.
У просіяне борошно всипаємо розпушувач і вливаємо рідку основу.
Додаємо вершкове масло розм’якшене і оцет.
Вимішуємо м’яке і еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.
Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Обминаємо тісто, ділимо на порційні шматочки і скачуємо колобки.
Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.
Змащуємо збитим жовтком або сметаною, посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.
Булочки виходять просто дивовижними, пишними і ароматними, справжня домашня здоба.