Останнім часом стала частіше купувати гарбуз: показую, яку закуску я з неї готую – детальний рецепт приготування

Останнім часом стала частіше купувати гарбуз: показую, яку закуску я з неї готую - детальний рецепт приготування

Гарбуз універсальний продукт, можна з нього приготувати все, що душа забажає. Я люблю гарбуз в двох варіантах: тушкований в казані і у вигляді закусочного торта. Ось якраз таки з рецептом торта я і хочу вас сьогодні познайомити. Особливо цей рецепт підійде для того часу року коли гарбуз вже перестає бути таким солодким, ближче до зими. Тому не поспішайте викидати несолодкий гарбуз, адже з нього можна приготувати обладнаний закусочної торт.

Що знадобиться з продуктів:

  • гарбуз – 500-600 г
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 4-5 ст л
  • сушений часник
  • перець чорний молотий
  • майонез (можна замінити сметаною)
  • сир – 100 г
  • зелень кропу
  • часник – 2 зубки

Як приготувати:

Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте на великі брусочки, так щоб було зручно натерти на тертці.

Натріть гарбуз на великій тертці, якщо гарбуз соковитий відіжміть сік, він не потрібен.

Додайте два яйця, 4-5 ст л. борошна, сіль за смаком, ще я люблю додавати сушений часник. Перемішайте, відразу може здатися, що борошна багато і «тісто» занадто густе, але через хвилину гарбуз почне пускати сік і тісто стане відповідної консистенції.

Відразу підготуйте начинку. Щоб, знімаючи зі сковороди млинці складати відразу в торт, так як вони дуже ніжні і перекладати з тарілки на тарілку небезпечно, можуть прилипнути.

Для начинки сир натріть на великій тертці (можна і без сиру, з ним це більш святковий варіант). Кріп подрібніть. У майонез додайте часник, пропущений через прес і мелений чорний перець.

Останнім часом стала частіше купувати гарбуз: показую, яку закуску я з неї готую - детальний рецепт приготування

Тепер коли тісто готове, начинка готова, розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Ложкою викладайте тісто, шар повинен бути не товстий, буквально 5 мм. Смажте «млинці» з двох сторін по кілька хвилин.

Останнім часом стала частіше купувати гарбуз: показую, яку закуску я з неї готую - детальний рецепт приготування

Відразу починайте збирати торт, змастіть млинець майонезом, посипте сиром, потім зеленню і раджу зверху зробити ще тонку сіточку з майонезу (без часнику) для того, щоб приклеївся наступний млинець.

Останнім часом стала частіше купувати гарбуз: показую, яку закуску я з неї готую - детальний рецепт приготування

Самий верхній шар змастіть майонезом і посипте сиром, що залишився і кропом, в основному завжди залишається тільки кріп. Приберіть торт ненадовго в холодильник просочитися.

Останнім часом стала частіше купувати гарбуз: показую, яку закуску я з неї готую - детальний рецепт приготування

Ось і все, дуже смачний закусочний торт з гарбуза готовий! Подивіться який він соковитий, яскравий і апетитний!