Привіт друзі! Я вирішила спекти паску за рецептом харчового технолога. Не можу сказати, що рецепт дуже простий, але результат вартий того часу, щоб витратити його на цей шедевр. Хочете вірте, хочете ні, але я насправді раніше такої не пекла і не пробувала такої паски.
Інгредієнти
- 0.5 г шафран (якщо є)
- 20 г горілка або спирт
Фермент:
- 100 г молоко
- 60 г борошно
- 1.4 г сухі дріжджі
Опара:
- весь фермент
- 70 г молоко
- 40 г борошно
- 4 г сухі дріжджі
Тісто:
- настоянка шафрану
- 260 г борошно
- 1 г сіль
- 40 г цукор
- 65 г мед
- 75 г яйця
- 100 г вершкове масло
- опара
- 0.5 г кардамон
- 0.5 г мускатний горіх
- 4 г лимонна цедра
- 100 г родзинки
- 50 г горіхи
- 50 г цукати
Як приготувати паску
Перша заготівля – настоянка шафрану. Рецептура: 0,5 г шафрану + 20 мл спирту або горілки. Настояти шафран 1 добу.
Друга заготівля – закваска (фермент для паски): 60 г борошна вищого сорту, + 1.5 г сухих дріжджів (половина чайної ложки), + 100 г молока кімнатної температури. Все перемішати і залишити при кімнатній температурі на 12 годин.
Дріжджі змішати з молоком, додати закваску і 40 г борошна. Перемішати опару до однорідного стану.
Залишити опару на дві години при кімнатній температурі. Коли опара готова, можна замішувати тісто.
Бажано брати пшеничне борошно вищого гатунку, з вмістом білка від 10,5%.
Додати в борошно сіль, цукор, все перемішати і додати яйця, мед, проціджену настойку шафрану і всю опару.
Перемішати всі продукти і додати 100 г м’якого вершкового масла. Вимісити тісто до гладкого стану.
Коли тісто готове, перемішати мигдаль, родзинки і журавлину, рівномірно розподілити по тісту, загорнути рулетом і зібрати в грудку.
Залишити тісто на дві години, приблизно через годину його потрібно обминути. Тісту повинно бути тепло і добре.
Коли тісто підійшло вдруге його можна формувати і випікати.
Залишити паски на расстойку в теплому місці при температурі приблизно 32 ° С градуси до збільшення в об’ємі в два рази. У мене вийшла одна велика Паска і 7 маленьких.
Розігріти духовку до 175 ° С. Випікати маленькі паски приблизно 20 хвилин.
Велика паска провела в духовці рівно 40 хвилин при 170 ° С.
Після охолодження прикрасити паску глазур’ю і декором.