Дуже смачне домашнє печиво з горіхами і сухофруктами. Готується воно легко і просто, а результат вас приємно здивує. Спробуйте приготувати.
Продукти:
Тісто
- Борошно – 400 гр
- Сметана – 150 гр
- Цукор – 100 гр
- Яйце – 1 шт
- Вершкове масло (маргарин) – 200гр
- Розпушувач – 1 ч.л.
Начинка
- джем
- родзинки
- волоський горіх
- фініки
Як приготувати печиво з горіхами і родзинками
В окрему миску просіваємо борошно, додаємо вершкове масло або маргарин і руками добре розминаємо масло в борошні перетворюючи його в крихту.
Додаємо цукор і перемішуємо.
В отриману суху суміш, розбиваємо яйце, додаємо сметану і розпушувач. Замішуємо тісто.
Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто. Добре вимішуємо.
Тісто ділимо на 2 частини, накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Тим часом приготуємо начинку.
Горіхи січемо ножем на дрібні шматочки. Те ж саме робимо з родзинками і фініками.
Розкатуємо одну частину тіста в тонкий пласт, зверху по всій поверхні намазуємо джем.
Поверх джему висипаємо нарізані родзинки, горіхи і фініки і звертаємо в рулет.
Добре пальцями приминаємо шов рулету.
Отриманий рулет накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
З другою частиною тіста робимо те ж саме.
Виймаємо рулети з холодильника, нарізаємо їх на частини розміром приблизно близько 2 см.
На застелене пергаментним папером деко, викладаємо отримане печиво і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Готове печиво викладаємо на тарілку і зверху присипаємо цукровою пудрою. Смачного!