Печиво з начинкою з горіхів і родзинок. Смачна випічка до чаю

Печиво з начинкою з горіхів і родзинок. Смачна випічка до чаю

Дуже смачне домашнє печиво з горіхами і сухофруктами. Готується воно легко і просто, а результат вас приємно здивує. Спробуйте приготувати.

Продукти:

Тісто

  • Борошно – 400 гр
  • Сметана – 150 гр
  • Цукор – 100 гр
  • Яйце – 1 шт
  • Вершкове масло (маргарин) – 200гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Начинка

  • джем
  • родзинки
  • волоський горіх
  • фініки

Як приготувати печиво з горіхами і родзинками

В окрему миску просіваємо борошно, додаємо вершкове масло або маргарин і руками добре розминаємо масло в борошні перетворюючи його в крихту.

Додаємо цукор і перемішуємо.

В отриману суху суміш, розбиваємо яйце, додаємо сметану і розпушувач. Замішуємо тісто.

Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто. Добре вимішуємо.

Тісто ділимо на 2 частини, накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Тим часом приготуємо начинку.

Горіхи січемо ножем на дрібні шматочки. Те ж саме робимо з родзинками і фініками.

Розкатуємо одну частину тіста в тонкий пласт, зверху по всій поверхні намазуємо джем.

Поверх джему висипаємо нарізані родзинки, горіхи і фініки і звертаємо в рулет.

Добре пальцями приминаємо шов рулету.

Отриманий рулет накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

З другою частиною тіста робимо те ж саме.

Виймаємо рулети з холодильника, нарізаємо їх на частини розміром приблизно близько 2 см.

На застелене пергаментним папером деко, викладаємо отримане печиво і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Готове печиво викладаємо на тарілку і зверху присипаємо цукровою пудрою. Смачного!