Перемішайте гарбуз із манкою. М’яка та ситна запіканка: шматочки буквально тануть у роті

Перемішайте гарбуз із манкою. М'яка та ситна запіканка: шматочки буквально тануть у роті

Гарбузова запіканка з манною крупою виходить дуже м’якою та ситною, вона відмінно піднімається, добре пропікається, поєднується з різними вареннями та кремами для змащення.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • гарбуз, 300 г;
  • манна крупа, 250 г;
  • кефір, 250 г;
  • цукор, 150 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • цедра 1 лимона.

Для приготування сиропу необхідно:

  • цукор, 100 г;
  • вода, 100мл;
  • сік лимона.

Процес приготування запіканки з манки

Гарбуз чистимо від шкірки і натираємо на тертці.

Змішуємо з манною крупою та кефіром, перемішуємо.

Додаємо цукор, розпушувач та перемішуємо до однорідності.

Натираємо в масу цедру лимона, вимішуємо.

Форму 20х20 см змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо масу, розрівнюємо.

Перемішайте гарбуз із манкою. М'яка та ситна запіканка: шматочки буквально тануть у роті

Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин.

Цукор змішуємо з водою та соком лимона, варимо до повного розчинення цукру.

Гарячим сиропом поливаємо пиріг у формі і залишаємо до остигання та просочування.

Перемішайте гарбуз із манкою. М'яка та ситна запіканка: шматочки буквально тануть у роті

Запіканка виходить дуже ніжною, просто тане у роті.

Перемішайте гарбуз із манкою. М'яка та ситна запіканка: шматочки буквально тануть у роті

Якщо любите вершкові смаки та аромати, тоді до сиропа додайте невеликий шматочок вершкового масла і він додасть такі приємні нотки здобі.

Перемішайте гарбуз із манкою. М'яка та ситна запіканка: шматочки буквально тануть у роті