Однією з найцікавіших заготовок на зиму можна назвати персикове повидло. Звичайно, доведеться трохи попрацювати. Але, повірте, результат того вартий. Ви тільки уявіть, відкриваєте ви взимку таку баночку, а по кухні розлітається справжній аромат літа. Персикове повидло можна використовувати по-різному: мазати на тости, просочувати бісквіти і просто мішати з сиром. Ця незамінна заготовка точно повинна бути в вашому погребі.
Необхідні продукти:
- 18 персиків
- 50 мілілітрів води
- 400 грам цукру
- 100 грам меду
- 1 стручок ванілі
Як приготувати повидло на зиму
1. У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо в неї персики і проварюємо 4 хвилини, потім відразу ж перекладаємо в крижану воду і знімаємо шкірку. Підготовлені персики розрізаємо на 4 частини.
2. Потім персики перекладаємо в каструлю, вливаємо воду і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 10-15 хвилин. Через відведений час персики знімаємо з вогню, охолоджуємо і перемелює блендером до стану пюре.
3. У готове персикове пюре додаємо мед. цукор і ваніль. Все ретельно перемішуємо і знову відправляємо на плиту. Проварюємо пюре на повільному вогні 10 хвилин.
4. Готове повидло знімаємо з плити, видаляємо ваніль і розкладаємо по банках. Після цього щільно закочує кришками, вкутуємо в теплий плед і залишаємо до повного охолодження. Остигле повидло перекладаємо на постійне місце зберігання.