Пиріг “Краківський сирник” для любителів сирних ласощів – рецепт

Пиріг "Краківський сирник" для любителів сирних ласощів - рецепт

Такий пористий повітряний сирник не зрівняється ні з одним чізкейком. Він має божественно чарівний смак, а також вишуканий вигляд. Незвичайний післясмак залишає незрівнянна лимонна глазур. Таким пирогом ви з легкістю зможете урізноманітнити свої чаювання. Зберігайте рецепт в свою кулінарну скарбничку.

Необхідні продукти:

  • 300 гр борошна
  • 330 гр вершкового масла
  • 11 яєць
  • 490 гр цукрового піску
  • півтори чайні ложки ванільного цукру
  • півтора кг сиру
  • 4 столові ложки крохмалю
  • 90 гр родзинок
  • 1 лимон

Як приготувати Краківський сирник

В першу чергу в окрему ємність відправляємо муку і 200 гр охолодженого нарізаного масла. Також додаємо сюди 150 гр цукрового піску, чайну ложку ванільного цукру і два яйця. Використовуючи міксер, збиваємо все до однорідності.

Після чого замішуємо тісто і обертаємо його в харчову плівку. Після чого відправляємо в морозилку на 30 хвилин.

Після закінчення потрібного часу дістаємо тісто і відрізаємо третю частину. Решту повертаємо назад в морозилку. Відкладене тісто розкатуємо в тонкий пласт. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером.

Поверх розміщуємо корж і виделкою робимо часті проколи. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 °, на 15 – 20 хвилин.

Беремося за приготування сирного шару. Для цього в окрему ємність відправляємо 130 гр вершкового масла, 140 гр цукрового піску і дрібку ваніліну. Перетираємо все до пишної маси.

Тепер, не зупиняючись в процесі перемішування, додаємо по одному 8 жовтків і частинами сир. Використовуючи міксер, збиваємо все.

Білки, які залишилися, також збиваємо міксером до високих піків. По закінченню додаємо сюди 50 гр цукрового піску. Продовжуємо процес збивання. Потім акуратно перекладаємо до сирної суміші. Також додаємо сюди крохмаль і родзинки.

Після закінчення потрібного часу дістаємо з духовки готовий корж і покриваємо його підготовленою сирною масою.
З морозилки дістаємо тісто, яке залишилося і розкатуємо його. Потім вирізаємо ножем смужки. Ширина їх повинна бути до 1 см.

Тепер викладаємо їх решіткою. Після чого змащуємо жовтком. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 170 °, на 60 хвилин.

Після закінчення потрібного часу сирник НЕ дістаємо. Тільки відкриваємо духовку. У такому вигляді залишаємо на деякий час. Потім його потрібно настоювати всю ніч.

Беремося за приготування глазурі. Для цього додаємо сік з лимона і відправляємо до нього 150 гр цукрового піску. Також додаємо білки і, використовуючи міксер, збиваємо все. Змащуємо підготовленою глазур’ю остиглий сирник і подаємо до столу. Смачного!