Французька випічка займає гідне місце серед кондитерських і кулінарних шедеврів різних країн. Цей легкий і смачний десерт може приготувати будь-яка господиня. Величезний плюс – вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену, так що страву можна вважати всесезонною.
Необхідні продукти:
- борошно – 1 стакан (або трохи більше);
- вершкове масло – 95-105 гр;
- яйця – 1 шт;
- сметана – 2 ст л;
- цукор – 2 ст л;
- розпушувач – 0,5 ч л;
- сіль – 1 щ;
- вишня – близько півкілограма;
- цукор – 150 гр;
- вода 60-70 мл;
- кориця – до смаку, близько 1 ч л;
- крохмаль 0 4-5 ст л.
Як приготувати пиріг з вишнею
У ємність всипаємо борошно з розпушувачем, цукор і сіль.
Охолоджене масло ріжемо шматками, додаємо до сипучки, пальцями перетираємо в крихту, можна скористатися міксером.
Додаємо сметану (можна замінити кефіром), жовток, все ретельно вимішуємо і створюємо грудке тіста.
Розкачуємо велике коло, воно повинне бути більшим за діаметром форми для випікання.
Укладаємо лист пергаменту в форму, потім лист тіста. Створюємо бортики, зайве зрізаємо.
Тісто наколюємо виделкою в декількох місцях, ставимо в холодильник хвилин на 15-25.
Закриваємо фольговим листком і ставимо в духовку при 180 С на 20 хвилин.
Вишню кладемо в ємність (вона повинна бути без кісточок), туди ж кладемо крохмаль, корицю, цукор, додаємо воду і ставимо на вогонь.
Проварюємо, не перестаючи вимішувати, коли загусне, прибираємо з вогню.
Розкладаємо начинку всередині пирога, якщо тісто залишилося, можна розкачати і прикрити зверху.
Ставимо в духовку ще на 30 хвилин. Повністю готовий пиріг охолоджуємо, кладемо на тарілку і подаємо.