Пиріг з вишнею по-французьки: неймовірно вишукано і смачно!

Пиріг з вишнею по-французьки: неймовірно вишукано і смачно!

Французька випічка займає гідне місце серед кондитерських і кулінарних шедеврів різних країн. Цей легкий і смачний десерт може приготувати будь-яка господиня. Величезний плюс – вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену, так що страву можна вважати всесезонною.

Необхідні продукти:

  • борошно – 1 стакан (або трохи більше);
  • вершкове масло – 95-105 гр;
  • яйця – 1 шт;
  • сметана – 2 ст л;
  • цукор – 2 ст л;
  • розпушувач – 0,5 ч л;
  • сіль – 1 щ;
  • вишня – близько півкілограма;
  • цукор – 150 гр;
  • вода 60-70 мл;
  • кориця – до смаку, близько 1 ч л;
  • крохмаль 0 4-5 ст л.

Як приготувати пиріг з вишнею

У ємність всипаємо борошно з розпушувачем, цукор і сіль.

Охолоджене масло ріжемо шматками, додаємо до сипучки, пальцями перетираємо в крихту, можна скористатися міксером.

Додаємо сметану (можна замінити кефіром), жовток, все ретельно вимішуємо і створюємо грудке тіста.

Розкачуємо велике коло, воно повинне бути більшим за діаметром форми для випікання.

Укладаємо лист пергаменту в форму, потім лист тіста. Створюємо бортики, зайве зрізаємо.

Тісто наколюємо виделкою в декількох місцях, ставимо в холодильник хвилин на 15-25.

Закриваємо фольговим листком і ставимо в духовку при 180 С на 20 хвилин.

Вишню кладемо в ємність (вона повинна бути без кісточок), туди ж кладемо крохмаль, корицю, цукор, додаємо воду і ставимо на вогонь.

Проварюємо, не перестаючи вимішувати, коли загусне, прибираємо з вогню.

Розкладаємо начинку всередині пирога, якщо тісто залишилося, можна розкачати і прикрити зверху.

Ставимо в духовку ще на 30 хвилин. Повністю готовий пиріг охолоджуємо, кладемо на тарілку і подаємо.