Такі пиріжки з м’ясною начинкою завжди готуємо на святковий стіл. Виходять м’які та ароматні, дуже пишні невеликі, вони відразу розлітаються зі столу. Начинку міняйте на свій смак.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кип’яток та молоко по 250 мл;
- цукор, 1 ст.
- сіль, 1.5 ч. л;
- дріжджі живі, 25 г або сухі, 8 г;
- масло вершкове розтоплене, 100 г;
- борошно, близько 700 г.
Для приготування начинки необхідно:
- фарш яловичий або інший, 500 г;
- цибуля, 2 шт;
- рис, 6 ст.
- олія соняшникова та вершкове масло, по 40 г;
- сіль перець.
Процес приготування пиріжків з м’ясною начинкою
Кип’яток змішуємо з третиною від загальної кількості просіяного борошна, перемішуємо до однорідності. Остуджуємо.
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, сіль.
Змішуємо обидві рідкі частини до однорідності і всипаємо частинами борошно, вливаємо вершкове масло.
Замішуємо м’яке тісто, тільки не пересипаємо борошна, щоб не забити масу і не зробити її тугою.
Накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Розтоплюємо вершкове масло в олії і обсмажуємо цибулю кубиком.
Додаємо фарш, солимо і обсмажуємо. В кінці перчимо і додаємо спеції за смаком та зелень за бажанням. Остуджуємо.
Відварюємо рис у підсоленій воді, остуджуємо та змішуємо з фаршем. Начинка готова.
Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо в розпеченій олії на сковороді.
Пиріжки дуже пишні, ароматні, апетитні та ситні, відмінний додаток до основних страв та закуска, перекус.