Пишні коржі на кефірі: для перекусу або повноцінної вечері. Смачно, просто та доступно

Пишні коржі на кефірі: для перекусу або повноцінної вечері. Смачно, просто та доступно

Коржики з начинкою можуть бути перекусом або повноцінною вечерею. У рецепті об’єм продуктів на 8 коржів, ви можете збільшити кількість і зробити більше.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 200 мл;
  • сіль та сода по 0.5 ч.л;
  • цукор, 1 ст.
  • сир, 120 г;
  • борошно, 2 склянки.

Процес приготування коржів

Для начинки ви можете взяти пучок зеленої цибулі та зелені, кілька варених яєць, подрібнити, змішати, посолити та поперчити. Для соковитості не завадить невеликий шматочок вершкового масла, який розтоплюємо і поливаємо начинку, перемішуємо.

У теплий кефір всипаємо сіль, соду та цукор, перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин, накривши ємність.

Всипаємо тертий сир, просіяне борошно, і вимішуємо м’яке тісто. Борошна може знадобитися трохи більше, але багато не всипайте, щоб не зробити його тугим.

Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.

Ділимо тісто на 8 шматочків, скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Розкачуємо коржики, кладемо начинку, збираємо тісто, щоб вийшли круглі коржі і трохи прокачуємо качалкою.

Обсмажуємо на сковороді в олії під кришкою до рум’яності з кожного боку.

Пишні коржі на кефірі: для перекусу або повноцінної вечері. Смачно, просто та доступно

Я подаю пиріжки зі сметаною, поливаю їх розтопленим вершковим маслом та роблю салати. Виходить смачне та ситне поєднання.

Пишні коржі на кефірі: для перекусу або повноцінної вечері. Смачно, просто та доступно