Пісне тісто для пельменів і вареників. Спосіб ліплення про який ви не знали!

Пісне тісто для пельменів і вареників. Спосіб ліплення про який ви не знали!

Всім привіт! Сьогодні поділюся рецептом дуже смачних вареників з картоплею та грибами, напишу рецепт смачного пісного тіста для вареників і рецепт смачної начинки, а також поділюся секретом швидкого і простого способу ліплення вареників. Я давно користуюся цим способом, це дійсно швидше класичного способу ліплення.

Необхідні продукти:

Начинка:

  • 800 г картоплі
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • соняшникова олія
  • сіль за смаком

Тісто:

  • 1 склянка теплої води
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. солі
  • 4 склянки борошна

Як приготувати тісто для пельменів і вареників

Почнемо приготування вареників з тіста. Пісне тісто для вареників і для пельменів я роблю так: в теплу воду додаю сіль, столову ложку соняшникової олії, перемішую до розчинення солі, потім починаю додавати поступово просіяне борошно, замішую тісто, перекладаю в миску, накриваю рушником і залишаю на годину при кімнатній температурі .

Тісту обов’язково потрібно дати відпочити, залишити на 1 годину настоятися, це зробить тісто дуже еластичним і м’яким, з ним буде легко, просто, приємно працювати! А головне, таке тісто виходить дуже смачним!

Поки приготуємо начинку. Для цього відваримо очищену картоплю в підсоленій воді. Потім всю воду злити, картоплю помнемо товкачем до пюре.

Пісне тісто для пельменів і вареників. Спосіб ліплення про який ви не знали!

Цибулю наріжемо дрібними кубиками і обсмажемо на олії до м’якості.

Додамо до цибулі дрібно нарізані печериці і обсмажити до готовності, в кінці посолити за смаком.

Пісне тісто для пельменів і вареників. Спосіб ліплення про який ви не знали!

Викладемо обсмажені гриби з цибулею в картопляне пюре і добре перемішати. Начинка готова, починаємо ліпити вареники. Тісто ділимо на кілька частин, розкачуємо кожну частину в тонкий пласт.

Розрізаємо пласт тіста на кілька широких смужок.

Пісне тісто для пельменів і вареників. Спосіб ліплення про який ви не знали!

Ложкою викладаємо начинку на тісто на відстані 5 см один від одного.

Пісне тісто для пельменів і вареників. Спосіб ліплення про який ви не знали!

Тісто складаємо, накриваючи начинку. Притискає тісто пальцями і вирізаємо вареники за допомогою склянки чи форми.

При такому методі ліплення вареники дуже добре склеюються і не розвалюються під час варіння.

Пісне тісто для пельменів і вареників. Спосіб ліплення про який ви не знали!

Деко посипаю борошном, перекладаю на нього вареники і прибираю в морозилку, потім перекладаю в пакет і зберігаю в морозилці. Варимо вареники в підсоленій воді: перекладаємо в киплячу воду, додаємо лавровий лист і варимо 5 хвилин.

Пісне тісто для пельменів і вареників. Спосіб ліплення про який ви не знали!

Додаємо на свій смак вершкове масло, зелень, сметану. Смачного!