Пісний пиріг з чорносливом, чорним чаєм і спеціями – детальний рецепт приготування

Пісний пиріг з чорносливом, чорним чаєм і спеціями - детальний рецепт приготування

На запах такого домашнього пирога збігаються всі члени сім’ї.

Необхідні продукти:

  • Борошно – 250 г. (пшеничне – 190 г., кукурудзяне – 30 г., пшеничне цільнозернове – 30 г.)
  • Чай чорний міцний – 200 мл.
  • Соняшникова олія – 60 г.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Цукор – 120 г.
  • Чорнослив – 200 г.
  • Розпушувач – 3 ч.л.
  • Імбир порошок – 1/4 ч.л.
  • Кориця – 1/2 ч.л.
  • Сіль – дрібка.

Як приготувати пісний пиріг

Духовку розігріти до 180 градусів.

Форму змастити олією маслом або застелити папером для випічки.

Заварити чорний міцний чай, охолодити до кімнатної температури.

Чорнослив добре промити, залити кип’ятком і дати постояти 10-15 хвилин.

Воду злити, чорнослив нарізати на невеликі шматочки.

Змішати три види борошна і просіяти разом з розпушувачем.

У глибокій мисці змішайте цукор, з чаєм. Додати мед, корицю, імбир, сіль, соняшникову олію, перемішати.

Всипати борошно і акуратно перемішати ложкою або силіконовою лопаткою.

Додати чорнослив, перемішати, викласти у форму, розрівняти.

Пісний пиріг з чорносливом, чорним чаєм і спеціями - детальний рецепт приготування

Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин до сухого сірника.

Готовий пиріг трохи охолодити і вийняти з форми.

Пісний пиріг з чорносливом, чорним чаєм і спеціями - детальний рецепт приготування

Заварюємо чай і насолоджуємося чаюванням з ароматним пирогом. Смачного!