По справжньому смачна закуска. Ніколи не перестану готувати кабачки таким методом

По справжньому смачна закуска. Ніколи не перестану готувати кабачки таким методом

Запечені в духовці кабачки вже нікому не будуть в дивину. Але така запіканка, точно буде вам до смаку, і ви будете її робити не тільки просто на вечерю, а й подавати на святковий стіл.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки молоді, 4 шт;
  • часник, 4 зубчики;
  • майонез, 200 г;
  • сіль;
  • кріп, добрий пучок.

Для приготування домашнього майонезу потрібні:

  • олія соняшникова, 150 мл;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль, третина ч.л;
  • цукор, чверть ч.л;
  • гірчиця, 0.5 ч.л.

Процес приготування запіканки з кабачків

Кабачки промиваємо і витираємо, ріжемо порційними кружечками.

Солимо кабачки і обсмажуємо на олії до золотистого кольору і охолоджуємо.

У блендері змішуємо всі інгредієнти для майонезу та перебиваємо занурювальним блендером до пишності і однорідності.

Часник і зелень дрібно нарізаємо і змішуємо з майонезом.

Порада: можна взяти вже готовий майонез, просто в нього для смаку ще додайте трохи гірчиці.

У ємність викладаємо шар кабачків, змащуємо соусом, наступний шар і знову соус. Таким чином заповнюємо всю ємність.

По справжньому смачна закуска. Ніколи не перестану готувати кабачки таким методом

Тепер ви можете частину подати в теплому вигляді до столу, а другу частину накрити кришкою і відправити страву на ніч в холодильник. Коли кабачки промаринуються, виходить дуже пікантна закуска, яка відмінно гармонує з м’ясними та рибними стравами, молодою відвареною картоплею. Приготуйте і ви не пошкодуєте.

По справжньому смачна закуска. Ніколи не перестану готувати кабачки таким методом