Подруга із пекарні поділилася рецептом тіста для заливного пирога. Завжди пропікається

Подруга із пекарні поділилася рецептом тіста для заливного пирога. Завжди пропікається

Заливне тісто в останні роки стало одним із найпопулярніших рецептів для маси пирогів з різноманітною начинкою. Цей варіант завжди виходить чудово і підходить для будь-якої начинки.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 2 склянки;
  • кефір, 400 мл;
  • яйця, 3 шт.;
  • сода, 0,5 ч.л;
  • сіль за смаком;
  • цукор, 1 ст.
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • кунжут.

Для приготування начинки необхідно:

  • капуста, 600 г;
  • яйця, 3 шт.;
  • сіль, перець, зелень.

Процес приготування заливного тіста

Капусту шаткуємо і тушкуємо в олії до готовності.

Заправляємо сіллю та перцем, зеленню за смаком і вбиваємо яйця, активно перемішуємо. Вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою на 5 хвилин, потім охолоджуємо.

Для тіста в теплому кефірі розчиняємо сіль та соду, цукор, яйця, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо густе тісто. Вливаємо олію і перемішуємо.

Форму змащуємо олією і виливаємо трохи тіста.

Викладаємо начинку, розрівнюємо та заливаємо тістом, намагаючись рівномірно розподілити шар.

Подруга із пекарні поділилася рецептом тіста для заливного пирога. Завжди пропікається

Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин. За бажанням посипаємо кунжутом.

Подруга із пекарні поділилася рецептом тіста для заливного пирога. Завжди пропікається

Пиріг виходить дуже повітряним і м’яким, не кришиться при нарізуванні, просто чудовий і дуже ароматний. Смачно виходить ще з грибами, курячим філе та цибулею.