Помідори бочкові. Квашені натуральним чином: солоні без оцту

Помідори бочкові. Квашені натуральним чином: солоні без оцту

Найсмачніші мариновані помідори – це бочкові. Вони виходять з легкою кислинкою, ароматні, щільні, просто ідеально поєднуються з різними гарнірами і закусками.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори;
  • гострий перець;
  • часник;
  • сіль, 70 г на 1 л холодної води;
  • зелень будь-яка.

Процес приготування помідорів

Розрахунок солі проводите уважно, це найголовніше в цьому рецепті. Все беріть в будь-якій кількості, але сіль правильно відміряйте.

Розчиняємо сіль в холодній воді.

У ємність кидаємо шматочки гострого перцю, зубчики часнику, зелень і різні листя, парасольки кропу, коріандр насінням та інші спеції, які завжди додаєте в маринад.

Укладаємо чисті помідори.

Порада: вибирайте щільні, але стиглі помідори, краще брати міцненькі і невеликі, вони не тріскаються.

Заливаємо солоною водою, накриваємо і зверху ставимо вантаж.

Залишаємо ємність при кімнатній температурі на 2 тижні для сквашування.

Періодично прибирайте цвіль, яка з’являється в процесі бродіння.

Легко прибирається цвіль, якщо накрити помідори чистою ганчіркою (бавовна або марля), на ній буде збиратися грибок. Виймаємо її, прополіскуємо і повертаємо назад.

Коли помідори скиснуть, ємність можна переставити в холодний підвал або в холодильник, де вони будуть довго зберігатися.

Помідори бочкові. Квашені натуральним чином: солоні без оцту

Помідори я подаю до запеченого м’яса, риби, до картопляного пюре і копченому салу.