Повітряні і ароматні булочки з корицею та яблуками – детальний рецепт

Повітряні і ароматні булочки з корицею та яблуками - детальний рецепт

Булочки з яблуками виходять дуже ароматними і ніжними як пух. А готуються найпростішим методом і з’їдаються ще гарячими.

Продукти

Склянка 200 мл

  • молоко – 1 склянка
  • борошно – 3.5 склянки
  • дріжджі – 8 гр., або 4 гр сухих
  • цукор – 3 ст.л.
  • вершкове масло – 40 гр
  • дрібка солі
  • ванілін
  • яйце – 1 шт

Начинка

  • яблука – 700 – 800 гр
  • цукор – 3 ст.л
  • сік половини лимона
  • кориця

Як приготувати булочки з яблуками і корицею

У невелику миску виливаємо 1 склянку теплого молока і додаємо 3 ст.л. цукру.

Потім додаємо 8 г свіжих дріжджів, все перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин, щоб запрацювали дріжджі.

Через 5 хвилин, в дріжджі збиваємо 1 яйце, додаємо ванілін і потім всипаємо борошно.

Замішуємо тісто. Муки пішло 3 з половиною склянки (склянка 200 мл). У процесі додаємо дрібку солі і розм’якшене вершкове масло 40 г. Продовжуємо підсипати борошно і замішуємо м’яке, яке не пристає до рук тісто.

Потім тісто кладемо в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці приблизно на 1 годину, для збільшення в об’ємі в 2 рази.

Начинка

Дрібно нарізані яблука викладаємо на сковорідку, додаємо за смаком цукор, (я додала 3 ст.л) також додаємо сік половини лимона перемішуємо і тушкуємо до випаровування рідини. В кінці додаємо корицю 3/4 чайної ложки, перемішуємо і повністю охолоджуємо.

Тісто, що підійшло трохи підминаємо руками. Ділимо тісто на однакові шматочки я розділила на 18 шматочків. З кожного шматочка робимо кружечок.

Робочу поверхню присипаємо трохи борошном. З кожного кружечка формуємо пиріжок начиняючи начинкою.

Сформовані пиріжки викладаємо на деко застелений папером для випічки і залишаємо відпочити ще на хвилин 15-20.

Змащуємо булочки зверху збитим яйцем і посипаємо коричневим цукром.

Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин.

Готовим булочкам даємо трохи охолонути і можна подавати до столу. Смачного!