Булочки з яблуками виходять дуже ароматними і ніжними як пух. А готуються найпростішим методом і з’їдаються ще гарячими.
Продукти
Склянка 200 мл
- молоко – 1 склянка
- борошно – 3.5 склянки
- дріжджі – 8 гр., або 4 гр сухих
- цукор – 3 ст.л.
- вершкове масло – 40 гр
- дрібка солі
- ванілін
- яйце – 1 шт
Начинка
- яблука – 700 – 800 гр
- цукор – 3 ст.л
- сік половини лимона
- кориця
Як приготувати булочки з яблуками і корицею
У невелику миску виливаємо 1 склянку теплого молока і додаємо 3 ст.л. цукру.
Потім додаємо 8 г свіжих дріжджів, все перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин, щоб запрацювали дріжджі.
Через 5 хвилин, в дріжджі збиваємо 1 яйце, додаємо ванілін і потім всипаємо борошно.
Замішуємо тісто. Муки пішло 3 з половиною склянки (склянка 200 мл). У процесі додаємо дрібку солі і розм’якшене вершкове масло 40 г. Продовжуємо підсипати борошно і замішуємо м’яке, яке не пристає до рук тісто.
Потім тісто кладемо в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці приблизно на 1 годину, для збільшення в об’ємі в 2 рази.
Начинка
Дрібно нарізані яблука викладаємо на сковорідку, додаємо за смаком цукор, (я додала 3 ст.л) також додаємо сік половини лимона перемішуємо і тушкуємо до випаровування рідини. В кінці додаємо корицю 3/4 чайної ложки, перемішуємо і повністю охолоджуємо.
Тісто, що підійшло трохи підминаємо руками. Ділимо тісто на однакові шматочки я розділила на 18 шматочків. З кожного шматочка робимо кружечок.
Робочу поверхню присипаємо трохи борошном. З кожного кружечка формуємо пиріжок начиняючи начинкою.
Сформовані пиріжки викладаємо на деко застелений папером для випічки і залишаємо відпочити ще на хвилин 15-20.
Змащуємо булочки зверху збитим яйцем і посипаємо коричневим цукром.
Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин.
Готовим булочкам даємо трохи охолонути і можна подавати до столу. Смачного!