Бісквіт завжди виходить повітряний, пористий, відмінно тримає форму. Він дуже простий і швидкий в приготуванні.
Простота рецепта полягає в тому, що не треба відокремлювати білки від жовтків і часу на приготування тіста знадобиться не більше 10 хвилин! Бісквіт дуже “слухняний”, добре розрізається на шари.
Випікаючи бісквіт у формі діаметром 18 см, висота готового бісквіта виходить 7 см.
Необхідні продукти:
- Яйця – 4 шт., чиста вага 4 яєць 220 грам
- Цукор – 110 грам
- Ванільний цукор – 10 грам або за смаком
- Пшеничне борошно – 110 грам
- Картопляний крохмаль – 40 грам
- Розпушувач для тіста – 10 грам
- Сіль – дрібка
Як приготувати бісквіт для торта
У борошно відразу висипаємо картопляний крохмаль, розпушувач для тіста і дрібку солі. Перемішуємо.
Підготуємо форму для випікання. У мене роз’ємне кільце, я обертаю кільце фольгою, таким чином, роблю дно форми.
Якщо у вас роз’ємна форма, то її треба застелити знизу пергаментним папером або низ форми змастити маслом і присипати трохи борошном. Бока форми я нічим не змащую.
Тісто готується дуже швидко, тому можна зараз вже включити духовку нагріватися до 180 градусів, так як готове тісто треба випікати відразу.
У миску розбиваємо яйця. Починаємо збивати на невеликих оборотах міксера. Коли яйця починають пінитися, починаємо поступово додавати цукор.
Цукор ввели, поступово збільшуємо обороти міксера до максимальних, і продовжуємо добре збивати яєчну масу.
Маса повинна стати світлою, повітряною і збільшиться в об’ємі в 2,5 – 3 рази, на це може знадобитися від 5 до 8 хвилин, в залежності якої потужності у вас міксер.
Далі додаємо просіяну суміш з борошна, крохмалю, розпушувача і солі.
Перемішуємо на малих обертах міксера не довго, як тільки маса стане однорідною, досить.
Тісто не густе, але в той же час воно повітряне.
Перекладаємо тісто в форму.
Якщо на поверхні є бульбашки повітря, можна їх проткнути, щоб повітря вийшло, і тісто розрівнялось.
Трохи прокручуємо форму, що б тісто розподілилося рівномірно і накриваємо зверху папером для випічки.
Прибираємо випікатися в розігріту заздалегідь до 180 градусів духовку. Перші 20 хвилин не відкривайте дверцята духовки, щоб бісквіт не осів.
У мене форма 18 см і випікався бісквіт 35 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо, якщо вона суха, значить бісквіт готовий.
Дивіться по своїй духовці. Намагайтеся якомога рідше відкривати дверцята духовки, не треба часто перевіряти готовність бісквіта.
Виймаємо, бісквіт з духовки і даємо йому охолонути в формі приблизно 15 хвилин.
Далі звільняємо від форми і даємо бісквіту повністю охолонути.
Остиглий бісквіт загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник, в холодильнику він прекрасно зберігається до 3-х діб, довше не пробувала.
Якщо ви хочете готувати торт відразу, то бісквіту треба дати полежати в холодильнику хоча б 2 години, тоді він буде краще нарізатися і менше кришитися. Але якщо у вас немає часу, то можна розрізати остиглий бісквіт відразу.