Повітряний бісквіт для торта. Простий і швидкий покроковий рецепт

Повітряний бісквіт для торта. Простий і швидкий покроковий рецепт

Бісквіт завжди виходить повітряний, пористий, відмінно тримає форму. Він дуже простий і швидкий в приготуванні.

Простота рецепта полягає в тому, що не треба відокремлювати білки від жовтків і часу на приготування тіста знадобиться не більше 10 хвилин! Бісквіт дуже “слухняний”, добре розрізається на шари.

Випікаючи бісквіт у формі діаметром 18 см, висота готового бісквіта виходить 7 см.

Необхідні продукти:

  • Яйця – 4 шт., чиста вага 4 яєць 220 грам
  • Цукор – 110 грам
  • Ванільний цукор – 10 грам або за смаком
  • Пшеничне борошно – 110 грам
  • Картопляний крохмаль – 40 грам
  • Розпушувач для тіста – 10 грам
  • Сіль – дрібка

Як приготувати бісквіт для торта

У борошно відразу висипаємо картопляний крохмаль, розпушувач для тіста і дрібку солі. Перемішуємо.

Підготуємо форму для випікання. У мене роз’ємне кільце, я обертаю кільце фольгою, таким чином, роблю дно форми.

Якщо у вас роз’ємна форма, то її треба застелити знизу пергаментним папером або низ форми змастити маслом і присипати трохи борошном. Бока форми я нічим не змащую.

Тісто готується дуже швидко, тому можна зараз вже включити духовку нагріватися до 180 градусів, так як готове тісто треба випікати відразу.

У миску розбиваємо яйця. Починаємо збивати на невеликих оборотах міксера. Коли яйця починають пінитися, починаємо поступово додавати цукор.

Цукор ввели, поступово збільшуємо обороти міксера до максимальних, і продовжуємо добре збивати яєчну масу.

Маса повинна стати світлою, повітряною і збільшиться в об’ємі в 2,5 – 3 рази, на це може знадобитися від 5 до 8 хвилин, в залежності якої потужності у вас міксер.

Далі додаємо просіяну суміш з борошна, крохмалю, розпушувача і солі.

Перемішуємо на малих обертах міксера не довго, як тільки маса стане однорідною, досить.

Тісто не густе, але в той же час воно повітряне.

Повітряний бісквіт для торта. Простий і швидкий покроковий рецепт

Перекладаємо тісто в форму.

Якщо на поверхні є бульбашки повітря, можна їх проткнути, щоб повітря вийшло, і тісто розрівнялось.

Повітряний бісквіт для торта. Простий і швидкий покроковий рецепт

Трохи прокручуємо форму, що б тісто розподілилося рівномірно і накриваємо зверху папером для випічки.

Прибираємо випікатися в розігріту заздалегідь до 180 градусів духовку. Перші 20 хвилин не відкривайте дверцята духовки, щоб бісквіт не осів.

У мене форма 18 см і випікався бісквіт 35 хвилин.

Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо, якщо вона суха, значить бісквіт готовий.

Повітряний бісквіт для торта. Простий і швидкий покроковий рецепт

Дивіться по своїй духовці. Намагайтеся якомога рідше відкривати дверцята духовки, не треба часто перевіряти готовність бісквіта.

Виймаємо, бісквіт з духовки і даємо йому охолонути в формі приблизно 15 хвилин.

Далі звільняємо від форми і даємо бісквіту повністю охолонути.

Остиглий бісквіт загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник, в холодильнику він прекрасно зберігається до 3-х діб, довше не пробувала.

Повітряний бісквіт для торта. Простий і швидкий покроковий рецепт

Якщо ви хочете готувати торт відразу, то бісквіту треба дати полежати в холодильнику хоча б 2 години, тоді він буде краще нарізатися і менше кришитися. Але якщо у вас немає часу, то можна розрізати остиглий бісквіт відразу.