Оригінальний рецепт смачних і м’яких булочок, які можна подавати в якості хліба.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 300 г;
- манна крупа, 100 г;
- сіль;
- дріжджі сухі, 0.5 ч.л;
- олія соняшникова, 1 ст.л;
- вода, 300 мл;
- морква й картопля по 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- часник сухий і імбир по 1 ч.л;
- перець, спеції;
- тунець консервований, 150 г;
- масло вершкове, 100 г;
- оливки, 100 г;
- жовток, 1 шт;
- кунжут.
Процес приготування булочок
Просіваємо борошно і змішуємо з манною крупою, сіллю і дріжджами. Вливаємо олію, перемішуємо.
Вливаємо воду, перемішуємо до отримання м’якого і не липкого тіста. Накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 1 годину.
Обсмажуємо кубики цибулі, додаємо терту моркву, перемішуємо і всипаємо терту картоплю. Перемішуємо. Солимо і перчимо, додаємо ароматні трави і спеції, тушкуємо до готовності під кришкою 10 хвилин.
За пару хвилин до закінчення, додаємо зелень, за бажанням часник. Остуджуємо і додаємо різані зелені оливки.
Тісто обминаємо і ділимо на порційні шматочки.
Розкатуємо невеликі коржі, змащуємо розтопленим вершковим маслом, складаємо і розкачуємо. Вчиняємо так, як роблять листкове тісто.
Потім на кожен коржик кладемо начинку, защипуємо краї, підвертаємо і отримуємо круглі булочки.
Викладаємо на деко, застелене пергаментом, змащуємо збитим жовтком і посипаємо кунжутом.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин.
Булочки виходять дивовижно м’якими і смачними, ароматними. Начинку можна змінювати на свій смак.