Прості шоколадні торти в домашніх умовах: в духовці, на сковороді, без випічки

Жодне свято або чаювання в колі сім’ї неможливо уявити без смачної випічки, і простий шоколадний торт – кращий варіант. Приготування не займе багато часу. Коржі випікають з какао, а в крем частіше додають шоколад. Десерт ідеально поєднується з будь-яким напоєм.

Простий рецепт шоколадного торта в домашніх умовах

Прості шоколадні торти в домашніх умовах: в духовці, на сковороді, без випічки

Цей рецепт виручить, коли гості повинні скоро прийти і потрібно швидко вирішити питання з частуванням. Приготувати простий шоколадний торт не складе труднощів, а кокосовий крем зробить його неймовірно ароматним.

Інгредієнти

Для коржів :

  • 190 г цукру ;
  • 30 г какао ;
  • 5 г розпушувача ;
  • 160 г борошна в / с ;
  • 4 яйця ;
  • 70 мл рослинного масла ;
  • 80 мл молока.

Для крему :

  • 100 г стружки кокосової ;
  • 0,5 л молока ;
  • 150 мл вершків 33% ;
  • 4 жовтки ;
  • 250 г цукру ;
  • 35 г крохмалю картопляного ;
  • 20 г борошна.

Для ганашу :

  • 220 мл вершків 33% ;
  • 300 г шоколаду молочного.

Спосіб приготування :

  • Яйця з’єднати з цукровим піском і збити в світлу пишну масу. Какао з’єднати з розпушувачем і борошном. Невеликими порціями просіювати суміш в яйця, знизивши швидкість збивання до мінімуму. Влити молоко і додати м’яке масло. Розмішати до однорідності. Вилити в застелену пергаментом форму. Випікати, розігрів духовку до 180 ° С. Перевірити готовність шпажкою. Вийняти бісквіт, охолодити і відставити в холодильник мінімум на годину, обернувши плівкою.
  • Для крему крохмаль з’єднати з борошном і цукром. Влити половину молока, перемішувати, поки не залишиться грудок, ввести жовтки. Довести, що залишилося молоко до кипіння. Тонкої струменем ввести в нього першу частину, безперервно розмішуючи. Всипати кокосову стружку, вимкнути плиту і остудити. В окремому посуді збити в щільну масу вершки, додати їх в крем і перемішати.
  • Для ганашу вершки розігріти до гарячого стану, але не допускати закипання. Зняти з плити. Додати шоколад і розмішувати, поки він не розчиниться повністю. Охолодити.
  • Корж розділити вздовж на три рівні частини. Укладати їх один на інший, добре промазуючи кремом. Зверху торт покрити ганашем. Залишити на кілька годин просочуватися.

Шоколадний торт «На раз, два, три»

Торт готується дуже швидко, і виходить ніжним. Бісквіт можна спекти в духовці або мультиварці. Для прошарку десерту можна використовувати будь-який крем, або просто покрити глазур’ю.

Прості шоколадні торти в домашніх умовах: в духовці, на сковороді, без випічки

Інгредієнти

Для бісквіта :

  • 250 г в / с борошна ;
  • 25 мл оцту столового 6% ;
  • 300 г цукру білого ;
  • по 60 г рослинного і вершкового масла ;
  • 55 г порошку натурального какао ;
  • 280 мл молока ;
  • 5 г солі ;
  • 2 яйця ;
  • 10 г розпушувача ;
  • 7 г соди харчової.

Для просочення :

  • 10 г порошку натурального какао ;
  • 50 мл кип’яченої води ;
  • 50 г цукру-піску.

Для глазурі :

  • 50 г чорного шоколаду ;
  • 30 г цукру ;
  • 30 мл сметани ;
  • 30 г слив. масла ;
  • 30 г порошку натурального какао.

Спосіб приготування :

  • У чашку просіяти борошно, з’єднати її з іншими сухими інгредієнтами. Розмішати.
  • У суху суміш вбити яйця, влити молоко, оцет, топлене і пісне масло. Ретельно до гладкої маси без грудок.
  • Тісто перелити в роз’ємну форму, вистеливши її пергаментом, і випікати при 180 ° С приблизно годину. Готовий бісквіт вийняти і охолодити. Обернути його плівкою і витримати дві години.
  • Для просочення розчинити цукор і порошок какао в воді. Прогріти до закипання. Охолодити рідину і просочити нею корж.
  • Інгредієнти для глазурі з’єднати і тримати на вогні, безперервно помішуючи, але не доводити до закипання. Покрити торт отриманої сумішшю.

Шоколадний торт «Мишка на півночі»

Прості шоколадні торти в домашніх умовах: в духовці, на сковороді, без випічки

Швидкий шоколадний торт гідно оцінять любителі пісочного тесту. Особливо смачним десерт робить поєднання кокосової стружки з кремом на основі білого шоколаду. Щоб тортик вийшов максимально ніжним, його бажано залишити не менше ніж на дві години просочуватися.

Інгредієнти

Для тесту :

  • 200 г маргарину або масла ;
  • 150 г цукрового піску ;
  • 10 г розпушувача ;
  • 1 яйце ;
  • 400 г борошна ;
  • 50 мл сметани ;
  • 10 г цукру ванільного.

Для крему :

  • 250 мл вершків 33% ;
  • 200 мл сметани 25% ;
  • 200 г білого шоколаду.

Для обсипання :

  • стружка кокосова.

Покроковий спосіб приготування :

  • З’єднати м’який маргарин зі сметаною. Додати інші продукти і вимісити щільне тісто. Помістити в пакет і залишити на 30 хвилин в холоді.
  • Вершки прогріти до гарячого стану, додати шматочки шоколаду і помішувати, поки він не розійдеться повністю. Охолодити і тримати півгодини в холодильнику. Добре збити остиглу суміш зі сметаною. Знову відправити в холод.
  • Тісто розділити на 6 рівних частин. З кожної сформувати тонкий корж на пергаменті. Випікати до рум’яності в духовці. Остудити.
  • Сформувати торт. Коржі викладати один на інший, рясно просочуючи кожен кремом. Покрити вершково-кошторисної сумішшю весь десерт. Поставити ненадовго в холод. Обсипати кокосової стружкою.

Смачний шоколадний торт на сковороді

Прості шоколадні торти в домашніх умовах: в духовці, на сковороді, без випічки

Найдоступніший і простий рецепт шоколадного торта. Відмінний варіант випічки для випадку, коли під рукою немає духової шафи, а бажання приготувати смачний десерт є. Тісто не потрібно довго вимішувати і розгортати. Коржі виходять пористими і м’якими, за структурою нагадують бісквіт.

Інгредієнти

Для тесту :

  • 5 г соди гашеною ;
  • 2 курячих яйця ;
  • 300 г борошна ;
  • 200 г цукру-піску ;
  • 200 мл підігрітого молока ;
  • 2 г ваніліну ;
  • 75 порошку натурального какао ;
  • 1⁄4 пачки масла слив.

Для крему :

  • 400 мл сметани 26% ;
  • 200 г пудри цукрової ;
  • 1 плитка шоколаду молочного.

Спосіб приготування :

  • Висипати в сметану пудру. Влити в сметанную суміш розтоплений шоколад. Розмішати.
  • Цукор з’єднати з яйцями. Збити в піну, просіяти в нього борошно з какао, влити розтоплене масло, молоко і соду, попередньо погасивши її оцтом. Розмішати. Має вийти не дуже густе тісто, яке буде легко литися.
  • Розігріти сковороду з антипригарним покриттям. Вилити в неї ополоник тесту, розподілити його рівномірно по дну, прикрити кришкою і витримати хвилину на слабкому вогні. Як тільки поверхня коржа схопитися, акуратно перевернути широкої лопаткою. Випікати ще 30 секунд. Готувати коржі, поки не закінчиться тісто.
  • Почати формування торта. Викласти перший корж на блюдо вгору дірочками. Рясно промазати кремом. Повторювати кроки, поки не закінчаться коржі.Прикрасити торт на сковороді на свій розсуд.

Простий шоколадний бісквітний торт з малиною

Прості шоколадні торти в домашніх умовах: в духовці, на сковороді, без випічки

Бісквіт за цією рецептурою завжди виходить ніжним, повітряним, і не потребує просочення. Шоколадні коржі прекрасно поєднуються з малиною і вершковим кремом, а ганаш зробить десерт не тільки смачним, але і красивим.

Інгредієнти

Для бісквіта :

  • 4 яйця ;
  • 2 г ваніліну ;
  • 120 г цукрового піску ;
  • 1 щепіт солі ;
  • 80 г борошна ;
  • 20 г порошку натурального какао.

Для крему :

  • 2 г ваніліну ;
  • 1 стак. цукру ;
  • 400 мл вершків 33%.

Для прикраси:

  • 40 мл вершків ;
  • 100 г свіжої малини ;
  • 30 г гіркого шоколаду.

Спосіб приготування :

  • Білки відокремити акуратно від жовтків. Намагатися робити це так, щоб в білкову суміш не потрапило ні краплі жовтка. Інакше бісквіт не вийде пишним.
  • У білки додати щепку солі і, вводячи цукор невеликими порціями, збивати до стійких піків. Маса повинна бути щільною, щоб при перевертанні миски вона не виливалася. Ввести жовтки по одному, кожен раз ретельно збиваючи.
  • З’єднати борошно з какао і ваніліном. Просіяти в рідку суміш в два етапи, кожен раз, акуратно перемішуючи лопаткою в одному напрямку, щоб не залишилося грудок.
  • Тісто перелити в вистелену пекарської папером роз’ємну форму, відправити її в духовку, попередньо розігріту до 170 ° С на 45 хвилин. Готовий корж вийняти, відразу перевернути форму і охолодити.
  • Зробити крем. Жирні вершки збити до м’яких піків з пудрою. Розділити бісквіт уздовж навпіл. Викладати їх один на інший, прослаивая ягодами малини і кремом. Обмазати боки і верх торта вершковою масою.
  • Шоколад для ганашу розтопити. Влити вершки і розмішувати до отримання гладкою суміші. Покрити ганашем торт. Залишити десерт як мінімум на годину для просочення.

Смачний шоколадний торт без випічки

Прості шоколадні торти в домашніх умовах: в духовці, на сковороді, без випічки

Це літній варіант шоколадного десерту. Основа готується з печива, масла і молока. Простий і смачний шоколадний торт виходить легким, в міру солодким і неймовірно ніжним. Ще одна перевага десерту – приготування не вимагає випічки, а значить в літній спекотний день духовку включати не доведеться.

Інгредієнти

Для основи :

  • ½ стак. молока ;
  • 250 г пісочного печива ;
  • 70 г слив. масла.

Для мусу :

  • 100 г шоколаду гіркого ;
  • 100 мл фільтрованої води ;
  • 80 г цукор. пудри ;
  • по 140 г звичайного і шоколадного сирного сиру ;
  • 350 мл вершків 33% ;
  • 10 г цукру ванільного ;
  • 10 г желатину.

Спосіб приготування :

  • Подрібнити печиво в блендері або за допомогою скельки в дрібну крихту. Отриману суміш з’єднати з маслом і молоком. Ретельно розмішати. Масу для основи викласти в роз’ємну форму, вистеливши пекарської папером дно. Розподілити її рівним шаром, добре утрамбовивая. Надіслати на півгодини в холод.
  • Висипати желатин в піалу, влити воду і залишити набухати. Вершки охолодити, збити до щільної піни.
  • В окремій ємності з’єднати обидва види сирного сиру з пудрою і сіллю. Збити до однорідності. Влити в сирну масу розтоплений шоколад. Розмішати. Сюди ж ввести желатин, попередньо розпустивши його на пару, і перемішати ще раз. Збиті вершки з’єднати з сирно-шоколадною масою.
  • Мус викласти в форму на основу з печива. Розрівняти поверхню і відправити в холодильник. Перед подачею провести по краю ножем, зняти кільце і нарізати порційно.

Приготувати простий шоколадний торт зможе навіть починаюча господиня. Десерт прикрасить будь-який святкове застілля. Приготувати його можна за будь-яким рецептом з фото, наведеним вище. Прості шоколадні торти в домашніх умовах завоювали популярність за легкість приготування і неповторний смак.