Коржики з картопляного тіста можна подавати до столу як хліб, використовувати як їстівну тарілку під салати та різні нарізки, виходить дуже смачно.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 3 шт;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 1 ст.
- дріжджі сухі, 8 г;
- молоко, 500 мл;
- борошно, 500 г;
- вершкове масло, 10 г;
- моцарелла чи чеддер, 150 г.
Процес приготування коржів з картоплі
Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо на пюре зі шматочком вершкового масла. Додаємо тертий сир та перемішуємо.
У теплому молоці розчиняємо дріжджі із цукром та сіллю.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.
Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Обминаємо тісто і ділимо на 3 частини.
Порада: руки і стіл краще змастити олією, так буде легше з ним працювати.
Картопляне пюре також ділимо на 3 частини.
Кожен колобок тіста перетворюємо на коржик, у середину викладаємо картоплю, по колу защипуємо краї і перетворюємо тісто на коржик з начинкою.
Деко застеляємо пергаментом, викладаємо коржик і розкачуємо його трохи пальцями, щоб він став більшим.
Змащуємо поверхню розтопленим вершковим маслом та випікаємо при 180 градусах до рум’яності.
Гарячий корж ще раз змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Таким чином випікаємо всі коржики та отримує швидкий сніданок, перекус, доповнення до обіду чи вечері. Все дуже смачно та швидко.