Простий, дешевий та смачний рецепт. Коржики з картопляною начинкою: всі сусіди запитають рецепт

Простий, дешевий та смачний рецепт. Коржики з картопляною начинкою: всі сусіди запитають рецепт

Коржики з картопляного тіста можна подавати до столу як хліб, використовувати як їстівну тарілку під салати та різні нарізки, виходить дуже смачно.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 3 шт;
  • сіль, 1 ч.л;
  • цукор, 1 ст.
  • дріжджі сухі, 8 г;
  • молоко, 500 мл;
  • борошно, 500 г;
  • вершкове масло, 10 г;
  • моцарелла чи чеддер, 150 г.

Процес приготування коржів з картоплі

Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо на пюре зі шматочком вершкового масла. Додаємо тертий сир та перемішуємо.

У теплому молоці розчиняємо дріжджі із цукром та сіллю.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Обминаємо тісто і ділимо на 3 частини.

Порада: руки і стіл краще змастити олією, так буде легше з ним працювати.

Картопляне пюре також ділимо на 3 частини.

Кожен колобок тіста перетворюємо на коржик, у середину викладаємо картоплю, по колу защипуємо краї і перетворюємо тісто на коржик з начинкою.

Простий, дешевий та смачний рецепт. Коржики з картопляною начинкою: всі сусіди запитають рецепт

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо коржик і розкачуємо його трохи пальцями, щоб він став більшим.

Змащуємо поверхню розтопленим вершковим маслом та випікаємо при 180 градусах до рум’яності.

Простий, дешевий та смачний рецепт. Коржики з картопляною начинкою: всі сусіди запитають рецепт

Гарячий корж ще раз змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.

Таким чином випікаємо всі коржики та отримує швидкий сніданок, перекус, доповнення до обіду чи вечері. Все дуже смачно та швидко.

Простий, дешевий та смачний рецепт. Коржики з картопляною начинкою: всі сусіди запитають рецепт