Яблучні пироги люблять багато хто, особливо такі, які можна просто і швидко зробити, подати до чаю і гостям. Починається сезон фруктів, тому обов’язково візьміть цей десерт собі на замітку.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яблука, 4 шт;
- яйця, 2 шт;
- цукор, 100 г;
- молоко, 100 мл;
- борошно, 200 г;
- розпушувач, 10 г;
- ванілін за смаком.
Процес приготування яблучного пирога
Яблука вибирайте кисло-солодкі, так пиріг вийде з яскравим смаком, вологим.
Молоко виймаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно набуло кімнатну температуру.
Яйця збиваємо з цукром до пухкої маси.
Вливаємо молоко і перемішуємо до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, акуратно перемішуємо, щоб не залишалися грудки.
Ванілін ви можете додавати за смаком або взагалі замінити корицею, яка прекрасно поєднується з яблуками.
Яблука ріжемо невеликими шматочками.
Форму для випікання змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо шаром яблучні дольки.
Зверху рівномірно заливаємо тістом.
Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
Остиглий пиріг можна обсипати цукровою пудрою або змішати її з корицею.
Пиріг повітряний, м’який, вологий, але не тече, начинка буде м’яка, але не розтікається.