Якщо ви думаєте, що приготувати красиві і незвичайні вироби з тіста – це складно, то подивіться на цей простий лайфхак з келихом. За допомогою келиха ви легко надасте тісту необхідну форму і зможете приготувати не тільки смачну, але і гарну булочку.
Для приготування знадобиться:
- молоко – 300 мл;
- дрібка солі;
- цукор – 1 ст.л;
- яйце 1 шт;
- соняшникова олія 20 мл;
- дріжджі 5 г;
- борошно 500 г;
- крохмаль 2 ст.л;
- топлене масло 100 мл;
- шоколад.
У глибокій мисці з’єднайте тепле молоко (30-35 градусів) з дрібкою солі, цукром, яйцем і дріжджами. Додайте в отриману масу борошно і замісіть пружне тісто, яке не прилипає до рук. Накрийте миску кришкою і залиште на 30 хвилин в теплому місці.
Тісто що піднялося розділіть на 10 рівних частин і скачайте з них кульки.
В окремій ємності з’єднайте крохмаль з розтопленим маслом.
Розкачайте кожну кульку тіста в корж товщиною 4-5 мм і змастіть сумішшю крохмалю і масла.
Накрийте змащений корж другим шаром тіста і знову змастіть поверхню маслом. Повторіть процедуру з усіма шматочками тіста.
Розкачайте стопку коржів в великий пласт, скрутіть пласт рулетом і розріжте на шматочки шириною по 3-4 см.
Акуратно роз’єднаєте шари тіста, щоб отримати воронку. Помістіть воронку в невеликий келих і наповніть шоколадом.
Скріпіть краї, і обсмажуйте булочки у великій кількості розжареної олії до золотистого кольору. Присипте десерт цукром, цукровою пудрою або корицею.