Повітряний, м’який і ароматний пиріг з начинкою з будь-яких фруктів і ягід, готується дуже просто, а виходить настільки оригінально, що ви точно внесете його в список своїх улюблених випічок.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вершкове масло розм’якшене, 110 г;
- цукор, 150 г;
- сіль щіпка;
- ванілін за смаком;
- яйця, 2 шт;
- розпушувач, 1 пакетик;
- борошно, 150 г;
- фрукти або ягоди, 400 г;
- кардамон, кориця і цукор, цукрова пудра.
Процес приготування пирога
Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно стало досить м’яким.
Змішуємо його з цукром і сіллю, ваніліном.
Порада: якщо не любите ванілін, тоді можна замінити цедрою лимона.
Збиваємо міксером до однорідності.
Вводимо по 1 штуці яйця і кожен раз добре збиваємо.
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, частинами всипаємо в масу і збиваємо. Можна вимісити руками м’яке і податливе тісто.
Форму застилаємо пергаментом або змащуємо маслом і присипаємо борошном, викладаємо тісто, розподіляємо.
Будь-які фрукти ріжемо шматочками або беремо ягоди і вдавлюємо в тісто.
Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
Охолоджуємо пиріг і посипаємо за бажанням цукровою пудрою.
Ви побачите, наскільки м’який і ніжний пиріг виходить, тісто не розсипається, воно просто тане в роті.