Рецепт, як приготувати овочеві котлети з баклажанів. Не відрізниш від м’ясних: смачні, соковиті і ніжні

Рецепт, як приготувати овочеві котлети з баклажанів. Не відрізниш від м'ясних: смачні, соковиті і ніжні

Овочеві котлети можна зробити так, що їх зовсім не відрізниш від м’ясних. Страва виходить соковитою, м’якою, при формуванні не розпадаються, прекрасно поєднуються з різними гарнірами.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 2 шт;
  • цибуля і морква по 1 шт;
  • картопля, 4 шт;
  • яйця, 2 шт;
  • борошно, 4 ст.л;
  • часник, 2 зубчики;
  • сіль, перець, спеції, коріандр.

Для приготування соусу візьміть:

  • сметана і майонез по 60 г;
  • зелень, часник, сіль і перець.

Процес приготування котлет з баклажанів

Баклажани очищаємо від шкірки і разом з цибулею подрібнюємо блендером. Викладаємо на сито і даємо стекти.

Моркву натираємо на середній тертці. Картоплю натираємо на грубій терці, віджимаємо.

Змішуємо всі овочі, крім картоплі, заправляємо яйцями, сіллю, перцем, спеціями, зеленню, борошном.

Робимо коржик з картопляної маси, всередину кладемо овочеву котлетку і формуємо більшу котлету.

Обсмажуємо котлети до рум’яності з двох сторін і викладаємо у форму для запікання.

Змішуємо всі інгредієнти для соусу і поливаємо котлети.

Запікаємо їх при 150 градусах близько 20 хвилин або дивіться по своїй духовці.

Рецепт, як приготувати овочеві котлети з баклажанів. Не відрізниш від м'ясних: смачні, соковиті і ніжні

Подаю таку апетитну страву до різних гарнірів, салатів. В самі котлетки можна ще додати трохи обсмажених печериць, тоді смак котлет буде зовсім грибним.