Рецепт квашеної капусти. Стоїть до вересня: хрумтить, не темніє

Рецепт квашеної капусти. Стоїть до вересня: хрумтить, не темніє

Це один із класичних рецептів квашеної капусти, який допомагає зробити заготівлю, яка має довгий термін зберігання. Всі смакові якості довго зберігаються, капусту можна просто подавати на стіл, додавати до борщів і тушкувати.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 4 качана;
  • морква, 4 шт.;
  • сіль на одну 3 л банку, 60 г;
  • вода, 10 л.

Процес приготування квашеної капусти

Цей об’єм овочів і солі розрахований на 7 банок по 3 літри.

Капусту шаткуємо, морква натираємо на великій тертці.

У чистій та холодній воді розчиняємо сіль. Половину води наливаємо в ємність із капустою, залишаємо на 40 хвилин.

Розкладаємо капусту у чисті трилітрові банки.

Заливаємо овочі розсолом і додаємо ще чистого розсолу, який залишився у вас в каструлі.

Закриваємо банки поліетиленовими кришками та виносимо у прохолодне місце (підвал або балкон).

Кваситися капуста почне за добу. При необхідності розсіл доливаємо і щодня робимо проколи, щоб виходив вуглекислий газ.

Через 2 тижні виносимо в холодне місце та залишаємо на зберігання.

Рецепт квашеної капусти. Стоїть до вересня: хрумтить, не темніє

Капусту вже можна їсти, подавати у вигляді салату з цибулею, зеленню та олією, тушкувати і варити борщ.