Рецепт м’яса по французьки в духовці з курячого філе

Рецепт м'яса по французьки в духовці з курячого філе

Якщо все зробити правильно, таке м’ясо виходить дуже соковитим, м’яким, не висихає при запіканні, як часто буває з курячим філе. Можна готувати на святковий стіл.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • філе куряче або стегна, 500 г;
  • сир, 150 г;
  • помідори, 2 – 3 шт;
  • майонез, 100 г;
  • часник, 3 зубчіка4
  • сіль, перець, спеції, зелень.

Процес приготування м’яса по французьки

М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, ріжемо шматками і відбиваємо.

Сир і часник натираємо на середній тертці, змішуємо з нарізаною зеленню і перцем.

Порада: якщо сир досить солоний, досолювати немає необхідності.

Помідори ріжемо кружечками.

Форму змащуємо олією і присипаємо панірувальними сухарями – на всякий випадок, щоб відбивні не пригоріли.

Викладаємо м’ясо, зверху змащуємо майонезом, кладемо помідорні кружечки і присипаємо сиром.

Рецепт м'яса по французьки в духовці з курячого філе

Запікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці.

Рецепт м'яса по французьки в духовці з курячого філе

М’ясо виходить дуже смачним і ароматним, відмінна святкова страва. Для більш вишуканого смаку, можна ще додати обсмажені печериці під помідорні кружечки, а майонез замінити сметаною – смак виходить, як у жульєну.