Це напевно найсмачніший рецепт ікри, який мені зустрічався. Щороку я закривала ікру за різними рецептами, перебуваючи в пошуку тієї самої ікри, яку мені доводилося їсти в дитинстві. Поспішаю поділитися з вами дуже смачним рецептом кабачкової ікри. Закриваю вже третю партію!
Необхідні продукти:
Вихід приблизно 3 баночки по 0,5 і ще трохи залишається.
- Кабачки – 1,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 450 гр.
- Сіль – 25 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Олія соняшникова – 50-60мл.
- Часник – 5 зуб.
- Перець мелений чорний – 1/2 ч.л.
- Томатна паста – 150 гр.
- Оцет 9% – 25 мл.
Як приготувати кабачкову ікру
Моркву і цибулю дрібно нарізати і викласти в глибокий сотейник або жаровню. Додати рослинне олію і обсмажувати на середньому вогні.
Поки обсмажуються овочі, почистити і порізати кабачки. Насіння теж видалити, я завжди знімаю шкірку з них.
Викласти кабачки в каструлю, і перемішати. Додати сіль, цукор. До речі якщо боїтеся що буде дуже солодко, додайте цукру менше, потім якщо що відрегулюєте.
Тушкувати на середньо низькому нагріванні 30 хвилин. Без кришки.
Через 30 хвилин додати часник, перець і томатну пасту.
Перемішати і ще тушкувати 10 хвилин.
Потім пробити блендером в пюре. Мені подобається коли ікра не сильно пробита. Після того як проб’ється блендером, спробуйте на смак і відрегулюйте цукром або сіллю. Мені ідеально за смаком як зазначено в рецепті. В кінці додайте оцет.
Закрийте кришкою каструлю, щоб не обпектися і не забруднити плиту. Довести до кипіння .
Розкласти по стерилізованим банкам, перевернути і укутати.
Приготувавши один раз таку ікру, ви більше не будете купувати її в магазині!