Рецепт пирога з гарбузовою начинкою. Смачний насипний пиріг

Рецепт пирога з гарбузовою начинкою. Смачний насипний пиріг

Насипні пироги гарні тим, що вони завжди добре виходять, ніжні і м’які, просто тануть у роті, крихта поєднується з різними начинками.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • жовтки, 2 шт.;
  • цукор, 60 г;
  • вершкове масло, 100 г;
  • борошно, 180 г;
  • сіль дрібку;
  • ванілін до смаку;
  • розпушувач, 0.5 ч.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • цукор, 20 г;
  • гарбуз, 280 г;
  • цедра 1 лимона;
  • кориця;
  • манна крупа 1 ст.л або крохмаль.

Процес приготування пирога з гарбузовою начинкою

Просіюємо борошно і змішуємо із сіллю, цукром, розпушувачем та ваніліном за смаком. Перемішуємо.

Охолоджене вершкове масло ріжемо кубиком і змішуємо з борошном, перетираємо все в крихту.

Додаємо жовтки та вимішуємо крихту.

Форму застеляємо пергаментом і висипаємо 2/3 суміші та за допомогою склянки ущільнюємо масу, залишаючи бортики, високою 1 см.

Натираємо гарбуз на середній тертці, даємо стекти соку і змішуємо з крохмалем або манною крупною, цедрою, цукром і за бажанням корицею. Перемішуємо. Якщо начинка розтікається, всипаємо ще крохмаль чи манку.

Викладаємо начинку та розрівнюємо, засипаємо залишками крихти.

Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Забираємо форму та остуджуємо пиріг.

Рецепт пирога з гарбузовою начинкою. Смачний насипний пиріг

Подаємо таке ароматне диво до чаю, какао, гостям частування точно сподобається.

Рецепт пирога з гарбузовою начинкою. Смачний насипний пиріг